≡ Menu

Zwanger worden

zwanger wordenZwanger worden is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Als je kijkt naar de doelstelling van de zwangerschap kun je het zien als mogelijkheid voor het voortbestaan van onze soort. Hoe meer nazaten er zijn, hoe meer ons voortbestaan is gewaarborgd.

Kijk maar eens naar de dieren. Hoe kwetsbaarder de diersoort is, hoe meer nakomelingen er komen. Het is een natuurlijk proces waar niet aan te tornen valt. Vanuit onze oorsprong werkte dat bij ons ook zo.

Tegenwoordig hoeven we lees hier verder…

{ 0 comments }

Mag ik je wat vragen?

Afgelopen zondag schoof ik aan bij een kleine spirituele beurs in IJmuiden. Dat heb ik de afgelopen 15 jaar niet meer gedaan. Niet dat ik het ontgroeid was, maar het kwam er gewoon niet van. Zo’n vijf jaar lang heb ik op diverse kleinschalige beurzen gestaan in de kop van Noord Holland. Wel heb ik een paar jaar geleden in Rijswijk gestaan waar zo’n 300 stalletjes te vinden zijn, maar ook dat heb ik overgelaten aan coaches die daar wat dichterbij woonde.

Happinez, Gezondheidsbeurs, de Internationaal Therapeutbeurs en nog meer van die grote beurzen waren afgelopen jaren waar we met een kleine groep coaches onze methodiek toonden. Misschien ben jij ook lees hier verder…

{ 0 comments }

Ben jij zelfstandige of ondernemer?

Kwam je niet verder in loondienst en had je het idee dat jouw kwaliteiten niet ten volle benut werden? En nu je voor jezelf begonnen bent, hoe is het nu?

ondernemenVeel kleine zelfstandigen hebben het idee dat ze er aan de ene kant goed aan hebben gedaan om als zelfstandige aan het werk te gaan, maar aan de andere kant vinden ze dat het zwaarder is dan ze hadden verwacht. Dat komt natuurlijk omdat een zelfstandige ondernemer alles alleen moet doen. Dat je goed was in je werk, wist je al, maar dat er zoveel andere zaken bijkomen was even niet echt tot je doorgedrongen.

Gelukkig kan je gebruikmaken van anderen om je heen, maar in de regel is lees hier verder…

{ 0 comments }

Lessen in emotie

lessen-in-emoties-9Toen ik het als kind nodig had op school was het er niet. Nu 50 jaar verder ook nog niet echt. Natuurlijk is er op sommige scholen een pestprotocol, maar uitleg over hoe onze emoties tot stand komen is er niet.

Lessen in hoe emoties werken zou eigenlijk standaard moeten zijn op scholen. Navolgen van richtlijnen wat betreft het pestprotocol kan alleen maar werken als je eerst uitlegt wat emoties doen in je lichaam, waar ze vandaan komen en hoe je ze het beste onder controle kan hebben.

Hoe jonger je leert hoe je met je emoties om kunt gaan, hoe beter dat niet alleen voor je eigen leven is, lees hier verder…

{ 0 comments }

Echt veranderen doe je onbewust

waarom-vingerreflexologieVeranderen kun je niet bewust doen. Denk eens terug hoe je van kruipen naar lopen ging. Denk eens terug hoe je voor het eerst zonder zijwieltjes ging fietsen.

Dat heb je echt niet bewust onder de knie gekregen. Sterker, toen je bewust was dat het moeilijk was om je evenwicht te bewaren hield je waarschijnlijk op.

Zo ook bij alle diëten die je hebt geprobeerd. Bewust het juiste willen eten en op de calorieën te letten, geeft je stress en geen oplossing.

Veranderen moet je echt onbewust gaan lees hier verder…

{ 0 comments }

Als ik zo terugkijk op mijn leven kan ik tevreden zijn met wat ik gedaan heb. Ondanks de twijfels van mijzelf en anderen om mij heen heb ik toch mijn gedachtes over de verborgen kracht in die vingers uit kunnen dragen.

Daar gingen natuurlijk wel jaren van vallen en opstaan aan vooraf. Maar zorgden er uiteindelijk voor dat we nu drie docenten hebben die mijn gedachtegoed over de vingers met enthousiasme kunnen onderwijzen. Op diverse plaatsen in Nederland en lees hier verder…

{ 0 comments }

Waarom we ziektes nooit kunnen overwinnen

ziektesDe natuur zit prachtig in elkaar. De natuur om ons heen is altijd in balans. En zodra het ontdekt dat er een onbalans is, zal het zich altijd weten te herstellen. Soms kan dat heel snel, maar soms is daar aardig wat tijd voor nodig. Tijd is de ware genezer. We zeggen daarom nog steeds dat tijd alle wonden helen.

Kijk maar eens naar de ontdekking in de vijftiger jaren in de vorige eeuw. De ontdekking van het antibioticum. Een ware rage om bacteriën uit te bannen kwam tot stand. Een ontdekking die zo geweldig leek lees hier verder…

{ 0 comments }

Luister nu eens goed naar je lichaam

Als we ziekte, klachten, de huidige processen niet meer zien om daar snel van af te willen komen, maar als gevolg van de roep om hulp van je lichaam, kunnen we de problemen pas echt oplossen.

Luister naar jouw lichaam, want als je dat niet doet gaat het lichaam heftig te keer om jouw aandacht af te dwingen. Sterker, jouw immuunsysteem gaat zo heftig te keer dat het zichzelf gaat vernietigen. En dan is er geen weg meer terug.

Laat het niet zover komen. En kom op tijd in actie. Juist als je lekker in je vel zit en nog de kracht hebt om anders met oude emoties om te gaan. Dan is er energie genoeg om e.e.a. snel op te lossen.  lees hier verder…

{ 0 comments }

Waarom de online opleiding Vingerreflexologie?

je-brein-is-snellerEr komen de laatste tijd steeds meer vragen waarom ik nu opeens een online opleiding start. Er zijn inmiddels toch aardig wat mogelijkheden om een 7-daagse opleiding te doen en ook nog vaak meerdere keren per jaar.

Helemaal juist. Er is voldoende om mijn methodiek die ik maar dan 25 jaar heb toegepast om die te leren en die je kunt inzetten in je praktijk. Soms als aanvulling op dat wat je al deed en voor sommige zelfs de enige methode.

Maar ik ontdekte in mijn loopbaan als emotionist dat er veel meer mensen mijn hulp nodig hadden om een andere reden. De groep die ik in die eerste 25 jaar in de praktijk zag, wilde van hun lichamelijke klachten af of wilde weten wat er in de vingers te lezen was over hun toekomst, maar na het opzetten van de 7-daagse opleiding kwamen er nog anderen op mijn pad.

Het waren de ZZPers die door wat voor oorzaak ook voor zichzelf zijn begonnen, maar er niet konden uithalen wat ze hadden verwacht. Op dit moment zijn het naast ZZPers lees hier verder…

{ 0 comments }

Pas op! Je brein is niet eerlijk tegen je

druk-ih-hoofdNa jaren studies te hebben gedaan over hoe we met emoties en oude gevoelens omgaan, moet ik je toch even waarschuwen. Je brein is niet eerlijk tegen je. Hij geeft jou de informatie die voor hem het meest geschikte is. En in de meeste gevallen houdt hij je ook nog aan een lijntje.

De meeste mensen vertrouwen op wat ze met hun zintuigen waarnemen en laten dat dan ook blijken met de houding die ze daar over hebben. Want het is toch hoe ik het heb ervaren. En, ik was er toch zelf bij! Natuurlijk heb je daarmee gelijk. Je was erbij. En jouw zintuigen hebben dat ook zo doorgegeven.

Maar er is iets raars met ons brein. Want dat wat via lees hier verder…

{ 0 comments }

Online opleiding

dvd-hoes-opleidingVanaf dit weekend bezig met het vertalen van mijn 7-daagse opleiding vingerreflexologie naar een online versie.

Toch een geheel andere benadering dan 7 dagen met cursisten bezig zijn. In 2011 toen ik mijn methodiek ging opschrijven als lesstof stond ik ook voor zo’n lastig parket.

En nu in 2017 kom ik er toch achter dat het niet zo simpel is dan gedacht. Ben opnieuw naar de tekentafel gegaan om niet zomaar mijn lesstof over te nemen.

Het denken dus uitzetten en mijn intuïtie laten spreken. Dat gebeurde ook in 2011 en met succes. Wat ik toen alleen maar hoopte is wel degelijk uitgekomen.  lees hier verder…

{ 2 comments }

De wereld is tegen mij

de wereld is tegen mijOp school heb ik last van de andere kinderen in mijn klas. Ik kan ook geen aansluiting vinden. Niemand heeft aandacht voor mij, negeren mij en als ik wat wil vertellen hebben ze nooit tijd om echt te luisteren. Ik heb dus ook geen vrienden. Maar ook de leraren hebben totaal niet in de gaten  hoe ik mij voel. Trouwens, door dit proces ben ik eigenlijk helemaal niet met school bezig en zijn mijn cijfers zo slecht dat ik niet eens over ga. Ik denk dat ik maar stop met school.

Hoe we de wereld zien is zo complex en eigenlijk ook zo persoonlijk dat iedereen dat op zijn eigen wijze interpreteert. Zou je het verhaal optekenen van de medescholieren of van de leraren, zou je lees hier verder…

{ 0 comments }

Op de foto met Eelco de Boer

Eelco de BoerVan de week werden we door Eelco de Boer uitgenodigd om met hem een prachtige film te bekijken in een kerk in Amsterdam. Met meer dan 500 ondernemers en volgers van Eelco de Boer eigenaar van Winst.nl genoten we van de film.

De film ging over Supermensch Shep Gordon. Geweldig hoe deze markante man heeft geleefd. Het was ook een geweldige tijd toen. Aan het eind was er tijd om de inzichten die je hebt ontvangen van de film met elkaar te delen. Jammer genoeg is die film nergens meer terug te vinden. Want ik denk dat ik hem vaker wil zien. Blijft leuk en inspirerend.

Voor mij kwamen er weer veel inzichten en ook uitdagingen uit. Zijn belangrijkste doel was lees hier verder…

{ 0 comments }

Ondernemen doe je zo

ondernemenToen ik jaren geleden van werknemer naar zelfstandige ging, had ik geen benul van wat een onderneming eigenlijk inhield. Na mijn hernia had ik het wel gehad met werknemer te zijn. Ik wilde mijn eigen ding doen en ook nog op mijn eigen wijze.

Eigenwijs was ik volgens mijn omgeving. Niemand in de familie en mijn omgeving was ondernemer, dus kon ik ook geen raad vragen of afkijken. Maar er kriebelde iets in mij. Sterker, ik kon niet anders dan die stap gewoon doen.

Door de grote werkloosheid zie ik dat er steeds meer mensen overstappen naar een zelfstandige baan. Meestal is dat ook in het beroep wat je daarvoor ook al deed. In de regel zelfs lees hier verder…

{ 0 comments }

Voor wie doe je het eigenlijk

voor-wie-doe-je-het-eigenlijkVoor wie doe je het eigenlijk was voor mij jaren geleden al een issue. Zo kwam ik door een lerares van de lagere school in aanraking met het grafische vak. Ze gaf aan dat ik wel aanleg had om te tekenen en haar advies naar mijn ouders wasdan ook: ‘Hij moest maar naar de Grafische School om zijn talent verder uit te breiden.

Ik had geen idee of ik tekenen nu wel of niet zo interessant vond, maar als kind heb je natuurlijk geen keus. Het gekke van die schoolkeuze dat ik tekenen helemaal niet als vak kreeg, maar was geschikt om een ander vak te kiezen. Je kunt in die zestiger jaren kiezen voor boekdrukker, handzetter, lithograaf en men lees hier verder…

{ 0 comments }

de-emotie-de-baasIn mijn kindertijd had ik moeite met leren. Ik kon net meekomen en haalde meestal zessen en zevens op het rapport aan het eind van het jaar. Ook in de periode dat ik op de Grafische School in Amsterdam zat. Niet dat de lesstof niet interessant was, want sommige lessen vond ik wel degelijk boeiend.

Later in mijn leven hoorde ik van anderen dat ze met een bepaalde leraar geen klik hadden en daardoor de lesstof niet echt eigen maakte. En die leraar waar wel de klik mee was werd de lesstof uiteindelijk lees hier verder…

{ 0 comments }