≡ Menu

Jantsje Dekker

Kennismaken met Jantsje Dekker

Jantsje Dekker
Met veel plezier wil ik mij graag voorstellen als Vingerreflexologe, maar ook wil ik iets vertellen over mijn andere disciplines, die ik mag uitvoeren.

Ik ben begonnen met de studie Klassieke Homeopathie en afgestudeerd in 2005. Ik ben gespecialiseerd in emotionele klachten, waarmee de homeopathie heel goed raad weet.

Door de  Opleiding Vingerreflexologie bij Ruud Overstegen, werd het mij duidelijk dat ik een prachtig hulpmiddel had gevonden als aanvulling op de Klassieke Homeopathie. In December ben ik gecertificeerd en behandel nu met mooie resultaten mijn patienten als dit wenselijk is. Ook als Darmtherapeut heb ik veel aan Vingerreflexologie.

Nu volg ik een Opleiding tot Coach voor Hoog Sensitieve Personen, waarbij ik, als HSPer, veel dingen kan invoelen. Maar: ook hier is de Vingerreflexologie een prachtig tool,hetgeen ik zelf ondervonden heb.

Inmiddels ben ik Orthomoleculair Therapeut geworden en kan met veel plezier voedingsadviezen geven, die, als je deze goed opvolgt en een behandeling Vingerreflexologie doet,je veel sneller doet afvallen dan je voor mogelijk hebt gehouden. Natuurlijk zijn dit voedingsadviezen op maat:niemand heeft dezelfde constitutie.

Middels Holistische Oogdiagnose kan ik een preventieve check doen betreffende de huidige fysieke gezondheid, maar ook kan ik een psychologisch beeld schetsen van de talenten en blokkades die ieder mens bezit.Dit doe ik middels een oogfoto en  ik bekijk de iris door de microscoop. Soms weten mensen niet wat ze precies willen en ik kan dan een adviserende stem hebben.

Tevens geef ik stoelmassages voor mensen die even tot zichzelf willen komen en zich  na de behandeling dan  weer veel beter voelen. En inmiddels ook Voetreflexologie Chin Plus behandelingen.

Ook een mooi hulpmiddel voor mensen met darmklachten is de Levend Bloed Analyse: heel boeiend:het eigen bloed wordt gezien op de monitor, maar ook de entiteiten die daar zich kunnen misdragen parasieten, gitsen enz.
Er kan gezien worden of voedingssupplementen goed worden opgenomen, een tekort bv aan vitamine C enz.

Sinds septeber 2014 heb ik mij –als ervaringsdeskundige- gericht op kankerpatienten .Mijn website voor deze groep is:www.kankerenvitaliteit.nl. Ik geef aanvullende zorg bij kanker ivm chemotherapie-bijwerkingen, die met homeopathie uitstekend  behandeld kunnen worden.

Ik bewandel ook spirituele wegen:Ik ben Hatha-Yoga docente Zwangerschaps-yoga en Mindfulness-Yogadocente,Chi Neng Qi Gong instructeur,Mindfulness Trainer en Meditatie docente. Ik ben Reiki-Master en Quantum Touch instructeur.
Op dit moment geef ik belangeloos een cursus Mindfulness voor kankerpatienten in een Inloophuis te Woerden.
Sinds Sept. 2014 organiseer ik lezingen in de serie’’Gezondheid anders bekeken”.

Doordat ik veel disciplines beoefen, kunnen kankerpatienten ook meer tools uitkiezen die door een en dezelfde therapeut worden gehanteerd. Dat geeft rust: het is al hectisch genoeg als je net deze diagnose hebt ontvangen.

Met nadruk wil ik Ruud Overstegen bedanken voor de enthousiaste en onvermoeibare inzet voor zijn’’discipelen’’.

Jantsje Dekker.
Praktijk Paracelsus te Gouda
www.paracelsusgouda.nl

Meer over de klassieke homeopathie
www.klassiekehomeopathie.nl