≡ Menu

Echt veranderen doe je onbewust

Echt veranderen doe je onbewust

waarom-vingerreflexologieVeranderen kun je niet bewust doen. Denk eens terug hoe je van kruipen naar lopen ging. Denk eens terug hoe je voor het eerst zonder zijwieltjes ging fietsen.

Dat heb je echt niet bewust onder de knie gekregen. Sterker, toen je bewust was dat het moeilijk was om je evenwicht te bewaren hield je waarschijnlijk op.

Zo ook bij alle diëten die je hebt geprobeerd. Bewust het juiste willen eten en op de calorieën te letten, geeft je stress en geen oplossing.

Veranderen moet je echt onbewust gaan aanleren. Net als leren lopen, leren leren, leren fietsen en zelfs goed afvallen.

Het resultaat ga je bereiken als je niet met je taak bezig bent, 
maar met het te behalen doel.

Dat je valt als je leert lopen is dus logisch. Dat je valt met je fiets bij de eerste poging is dus niet gek. Want je was nog niet geoefend in het evenwicht bewaren.

Na meer keren opstaan dan vallen had je het onder de knie. Je liep, je kon zonder zijwieltjes fietsen. En ook op school had je het opeens onder de knie.

De enige weg om dus echt te veranderen is te beseffen dat je misschien twee stappen vooruit en soms weer een stap terug moet doen.

Daarbij is het van levensbelang dat je het doel altijd hoog blijft houden. Zodra die wegvalt, is de pijn van het vallen belangrijker geworden en is mislukking weer aan de orde.

Hoe kun je dan wel veranderen?

Veranderen doen we met onze bewerkingen op de vingers. Dat komt omdat in onze vingers aardig wat receptoren zitten die verbonden zijn met dat deel van de hersenen die over onze veiligheid gaat.

Zodra jouw veiligheid is gewaarborgd zal het brein die verandering toelaten. Als die veiligheid niet wordt ervaren, zal het brein daar direct tegengas in geven en jouw opties uit het verleden geven waar een gelijksoortige bedreigende emotie is ervaren.

Op de juiste manier van aanraken op de vingers geeft je het ultiem gevoel van veiligheid, aandacht en acceptatie. Het geeft je het gevoel van eindelijk jezelf mogen zijn. Terug naar de bron zijn. De meeste mensen hebben in hun jeugd dit mogelijk nooit ervaren, maar is een oergevoel die vanuit het onbewuste overal ter wereld zo wordt ervaren.

Je kunt dan ook stellen dat die vingers daardoor genezing kunnen veroorzaken omdat het gevoel van angst, onzekerheid, stress e.d. door die aanraking vanzelf verdwijnt. Ontdek het zelf wanneer oude traumatische herinneringen door aanraking op de vingers als vanzelf verdwijnen.

Voel de kracht van verandering in je vezels, voel het in je bloed, voel het in je systeem en het is er eerder dan je het zou verwachten.

Ik geloof in je.
Maar daar heb je natuurlijk nu niets aan.
Je moet het eigenlijk zelf willen voelen.

Ruud Overstegen
Emotionist

 

 

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: