≡ Menu

Het kan gek lopen in je leven

Het kan gek lopen in het leven.

 
Voordat ik met de 7-daagse opleidingen bezig was, had ik een goed lopende praktijk. Zelfs nog ver voordat ik werkelijk mijn praktijk een naam had gegeven. Zelfs nog voor ik reclame daarvoor ging maken.
 
En zelfs voordat ik er eigenlijk een goede naam voor had gekozen. Opeen gegeven moment had ik het zoo druk dat ik er niet meer omheen kon. Mijn eigen bedrijf was een fijt.
Daar ik een half jaar daarvoor een acht daagse reis naar Rodos had gewonnen was de naam baan het bedrijf snel een fijt. Efcharisto. Wat dank u wel getekend. Zo vond ik dat toen ook. Dank je dat ik je mag helpen. En vele jaren later is dat nog steeds zo.
 
Dank jewel dat ik je mag helpen. De naam is inmiddels al jaren geleden aangepast naar Dactyologie. Voor velen zegt Efcharisto nog niets en zelfs Dactyologie is niet echt duidelijk wat ik doe. Dactyologie is een aanpassing van dactylolo wat vingers betekend. ( Ouderen kennen het uitzendburo Dactylo vast nog wel.

 
In 2010 vroeg mijn schoonzoon Edwin Selij wat ik ging doen als ik met pensioen ga. Dat bracht mij wel tot nadenken. Genieten denk ik vertelde ik em. Dat doe ik nu ook en straks ga ik daar mee door als ik gestopt ben met werken.
Hij vervolgde zijn verhaal met: ‘Wat als er mensen zijn die jouw methodiek zouden willen leren’. Nooit over nagedacht. Erger, toen wist ik niet eens exact wat ook met mijn clienten deed.
Het heeft bijna een jaar gekost om mijn methodiek die ik toen echt al 15 jaar had toegepast op papier te krijgen. Wat ik elke keer intuïtief deed moest toen bewust gemaakt worden. Een bijna onmogelijke taak, dacht ik toen. Gelukkig kreeg ik veel hulp en begin 2012 was de eerste opleiding een feit.
 
Meer dan 5 jaar heb ik nu die opleidingen verzorgd en vorig jaar hulp gekregen van drie docenten die hetzelfde bereiken. Geweldig toch?
Dat gegeven zet mij weer op een nieuwe weg. Eigenlijk een oude weg in een nieuw jasje. Met die terugblik op de oorsprong van Vingerreflexologie kwam ik er achter dat ik het beste werk als ik op mijn intuïtie moet vertrouwen. Mijn intuïtie is natuurlijk al meer dan 35 jaar mijn maatje.
De volgende stap is om anderen daarmee te helpen. Gewoon weer volledig op je intuïtie kunnen vertrouwen. Het is een aangeboren kracht die iedereen bezit. Ik dacht jaren geleden ook dat het voorbestemd was voor een kleine groep mensen. Maar hoe meer ik daarmee bezig was, hoe meer ik ontdekte dat iedereen dit kan. En zelfs in de toekomst kunnen kijken.
 
Als ik kijk naar het succes wat ik had voordat ik een bedrijf was gestart, dan moet ik toch ontdekken dat het toen ontbrak aan geleerde stof om die ik het bedrijf toe te passen. Ik heb daarna wel studies gedaan, maar mijn hulp was puur en onbedorven en niet vanuit een opleiding of richting.
Eigenlijk zeg ik dat ook op de laatste dag van de opleiding. Je had deze opleiding helemaal niet hoeven doen als je op je intuïtie durfde te vertrouwen. Maar goed. Voordat ik op papier had gezet wat ik echt deed met mensen en die vingers had ik al heel veel succes. Dus was er wat anders waar ik dat aan te danken had.
 
En met dat andere ga ik de komende tijd weer inzetten om mensen verder te helpen. Nee, het is geen gave, maar een instelling. Voelen dat je in je gracht zit, het verleden echt achter e laten, de toekomst totaal niet interessant vinden en helemaal opgaan in het huidige moment.
Ja, doodeng hoor ik veel mensen zeggen. Ja dat is het ook, maar zo geweldig om het te ervaren. Het voelt als een meditatie, visualisatie en een affirmatie ineen. Het zorgt ervoor dat je denken echt zijn mond houd en na een tijdje komt die intuïtie als vanzelf naar voren.
Als een angstige tiener komt hij voetje voor voetje naar voren. En als het ijs gebroken is is hij niet meer te houden. Echt een geweldige ervaring. Ik zat in de flow, het gebeurde met mij. Ik kon mij er helemaal in verliezen. En toch was ik mijzelf.
 
Sterker, in die tijd was ik echt mijzelf, zonder dat ik mij druk maakte wat anderen ervan zouden zeggen. Pas toen ik in 2011 via mijn bewustzijn alles op pater ging zetten kwam die intuïtieve stem steeds meer op de achtergrond.

Kom ook in de flow en ontdek die unieke kracht van je intuïtie.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: