≡ Menu

online opleiding

Jouw klacht zit in je vingers 

Jouw huidige klacht is het gevolg van een eerder emotioneel voorval uit het verleden wat nog steeds in je systeem zit. Soms zelfs van iets uit de eerste 15 jaar. Er is daardoor op een bepaalde plek in je lichaam een energietekort ontstaan. 

Door op latere leeftijd geconfronteerd te worden met een identieke emotie, wordt weer die zwakke plek beïnvloed. Hoe meer emotionele voorvallen, hoe meer energie tekorten die plek in je lichaam zal krijgen. Wat uiteindelijk die huidige klacht veroorzaakt. 

Daar je in de regel geen link zal leggen met een voorval uit je jeugd, zal het oplossen van je huidige klacht moeizaam zijn. Medici zeggen dan dat je onverklaarde klachten hebt. Zie het als een bijensteek die pas bij de tweede of derde steek een allergische reactie geeft. 

In de 30 jaar dat ik mensen behandel, heb ik ontdekt dat je vingers alles opslaat. Dat klinkt voor veel mensen vreemd, maar vergelijk jouw vingers maar eens met anderen. Geen één vinger is hetzelfde en ook als je je vingers voelt, dan voel je ook oneffenheden, die te maken hebben met voorvallen uit je verleden. 

Zo heeft elke vinger zijn specialiteit wat betreft een bepaalde emotie. Door die vingers op een specifieke manier te masseren, zal die oude emotie aangepakt worden zodat herstel van je verzwakte plek vaak snel mogelijk is. Het lichaam gebruikt daarvoor het eigen vermogen om snel te genezen.  

Maar ook als je geen klachten hebt, maar tegen problemen aanloopt of in een cirkeltje blijft lopen, kunnen de vingers jou helpen met het vinden van de emotionele weerstand. Want zelfs voor toekomstige zaken kunnen oude emotionele ervaringen een tegenwerkende kracht hebben. 

Masseer het verleden uit je vingers en kom in balans.

Ruud Overstegen
Ontdekker vingerreflexologie