≡ Menu

Waar is jouw passie?

Waar is jouw passie?

waar is jouw passieSteeds vaker hoor ik dat mensen hun passie kwijt zijn. Niet dat het van deze tijd is, maar toch valt het mij nu weer op.
Een passie hebben is eigenlijk het voornaamste wat je moet hebben om bijvoorbeeld je droombaan te vinden.

Het TV programma van passie naar droombaan is daar een voorbeeld van. Maar wat als je geen passie (meer) hebt? Dan lijkt het dat je het geluk ook niet echt meer aan je zijde hebt.

Ik heb zo’n 5 jaar elke mogelijkheid aangegrepen om bij Open Cirkels aanwezig te zijn. Met zelfs zo’n 13000 andere kleine ondernemers werken aan je droombaan. Een geweldige mogelijkheid om er achter te komen hoe je je bedrijf groot kan maken.

Na zo’n 12 jaar had de oprichter Nisandeh Neta toch het idee dat hij niet iedereen kon helpen het doel te bereiken. Zijn wij als Hollanders dan zo naïef of hebben we echt geen idee dat we boven het maaiveld uit mogen komen.

Ik merkte dat het voornamelijk komt door onze kijk op onszelf. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Maar als zelfs dat opgelost is, is er toch iets wat nog veel belangrijker is om te blijven waar je nu bent. Hoe mooi de toekomst ook kunt voorstellen, het zijn de eigen behoeftes die het meeste gaan tegenwerken.

En wat ook heel vaak te horen is: Ik weet wat ik nu heb, ook al is het niet optimaal. Waarom zou je moeite doen voor iets wat nog niet echt werkelijkheid is. Toch heb ik de afgelopen jaren aardig wat kleine ondernemers geholpen met hun proces om ‘boven zichzelf uit te stijgen’. Dat deed ik niet om van hun passie hun droombaan te maken, maar door naar hun werkelijke kernkwaliteiten te gaan waarmee ze de wereld konden helpen.

Want de wereld zit echt te wachten op jouw kwaliteiten en je kennis, maar als je daar zelf minderwaardig over doet, komt er niemand je hulp vragen. Vandaar dat ik aankomend jaar ga helpen om weer je passie te vinden. Je passie en je enthousiasme daarover maken dan vele deuren open. Echt, succes heeft niets te maken met hoeveel steun je van anderen hebt gekregen.

Succes heb je te danken aan jezelf en hoe jij het voorbeeld bent voor anderen.
Je zult merken hoe makkelijk het is om een succesvol bedrijf te hebben met die instelling.

Zie ik je volgend jaar bij mijn training ‘van idee naar passie’?
Ik geloof zo sterk in mijn aanpak en mijn mogelijkheden dat je pas hoeft te betalen als je werkelijk het succes hebt bereikt binnen de afgesproken tijd.

Gaan we samen dat succes binnenhalen?
FoViMeA haal(t) meer uit jezelf!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.