≡ Menu

Zelfstandige of ondernemer

Ben jij zelfstandige of ondernemer?

Kwam je niet verder in loondienst en had je het idee dat jouw kwaliteiten niet ten volle benut werden? En nu je voor jezelf begonnen bent, hoe is het nu?

ondernemenVeel kleine zelfstandigen hebben het idee dat ze er aan de ene kant goed aan hebben gedaan om als zelfstandige aan het werk te gaan, maar aan de andere kant vinden ze dat het zwaarder is dan ze hadden verwacht. Dat komt natuurlijk omdat een zelfstandige ondernemer alles alleen moet doen. Dat je goed was in je werk, wist je al, maar dat er zoveel andere zaken bijkomen was even niet echt tot je doorgedrongen.

Gelukkig kan je gebruikmaken van anderen om je heen, maar in de regel is dat natuurlijk niet jouw optimaal. Want je wilde zelfstandig werken. En alles zelf ondergaan. Het nadeel daarvan is dat je, om alles zelf te doen, heel veel tijd nodig hebt. Je verdient je geld met werken dus daar zal je meeste tijd in gaan zitten. Dan moet er nog tijd vrij komen voor je gezin of privé leven.

En dan nog de offertes, boekhouding, problemen oplossen, gesprekkenvoeren. nieuwe klanten binnenhalen. Je kunt dus stellen dat je een hele slechte baas voor jezelf bent als je die taken allemaal op je neemt. Je ziet dan ook dat de meest zelfstandige ondernemers of de eerste drie jaar niet vol kunnen halen of blijven doorploeteren als harde werker en eigenlijk nooit verder komen dan ze in die eerste jaren hebben opgebouwd.

Zodra je je gaat zien als directeur van je onderneming en niet als die vakman of vakvrouw die de beste is in jouw omgeving, ga je je kwaliteiten inzetten en kun je jezelf overstijgen zonder jezelf te kort te doen.

Je hebt dan tijd genoeg om eens heerlijk te kunnen ontspannen om nieuwe ideeën op te doen zodat je onderneming uitgroeien kan tot een ware imperium.

Of wil je toch liever slachtoffer blijven van je eigen onderneming en blijf je door buffelen omdat jij nu eenmaal je vak als beste kan uitoefenen? En niemand aan je kan tippen. Tenslotte was dat toch de reden dat je voor jezelf bent gaan werken.

Kom eens praten wat we voor je kunnen betekenen. Tenslotte hebben we allemaal onze kwaliteiten en zie ik je belemmerende processen, maar ook de mogelijkheden om je van harde werker naar ondernemer te transformeren.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: