≡ Menu

e-boek Hooggevoeligheid

e-boek Hooggevoelig

Hooggevoeligheid? Een e-boek met tips

Ben je ook hooggevoelig en heb je daar ook zo’n enorme last van? Dan heb ik misschien wat tips voor je. Of weet je iemand die wel wat hulp kan gebruiken bij de hooggevoeligheid. Allereerst even mijn visie over het begrip hooggevoeligheid.

Volgens mij is dat een verkeerde benaming. Het komt vanuit het engels waar ze het hebben over High Sensitive Person of te wel HSP.

Maar volgens mij kan je beter spreken over overgevoelig zijn voor de prikkels van buiten. Dus waar ik spreek over hooggevoelig en over overgevoelig zijn heb ik het over hetzelfde. Ik begrijp het als jij het hebt over de ongemakken van je hooggevoeligheid. Ook ik heb er in de begin jaren ontzettend last van/mee gehad. Vanaf dat ik het mij kan herinneren ben ik overgevoelig geweest van de gekste dingen. Maar vooral voor de prikkels die via mijn zintuigen binnen kwamen. ! !En dan heb ik het niet alleen over die 5 gewone zintuigen als: horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

Gelukkig heb ik e.e.a. in mijn leven op een dag op een andere manier aangepakt. En dat wil ik graag middels dit GRATIS e-boekje met jou delen. Want misschien helpt het jou ook.

Ruud Overstegen
Emotionist