≡ Menu

In balans

Je lichaam maar ook je brein (weer) in balans met Vingerreflexologie

Het lichaam zoekt altijd zijn evenwicht om optimaal te functioneren.
De hele dag door zoekt het lichaam naar mogelijkheden om die balans te verwezenlijken.
Is je ene been korter, dan compenseert jouw lichaam dat via je heupen of ruggengraat. Loop je een schaafwond op, dan stuurt hij de nodige troepen om het snel te herstellen.
Dat kost natuurlijk de nodige energie. Is die energie niet voldoende aanwezig, zullen de zwakste elementen in het lichaam als eerste symptomen laten zien in de vorm van lichamelijke klachten.
Het lichaam heeft natuurlijk niet een balans zoals je gebruikt om iets af te wegen. Maar werkt wel op de zelfde manier. Als er aan de ene kant wat is, zal het op de andere plek compenseren.
En je lichaam heeft biljoenen kleine balansen in de cellen.
Elke cel in je lichaam zoekt ten alle tijden zijn evenwicht.
En elk balans of onbalans heeft zijn invloed op de omringende cellen.. 

Heb je last van je longen, dan is daar een onbalans. En mogelijk kunnen onderliggende elementen daardoor ook uit evenwicht geraken. 

Medisch gezien kunnen aardig wat klachten worden opgelost. Zeg: Balans herstellen van het aangedane onderdeel.
Maar eigenlijk zou je moeten kijken naar het grotere geheel. En over de voorgeschiedenis van het huidige lichamelijk ongemak. 

Los je namelijk alleen klachten op, los je niet echt op wat er aan de hand is. En kijkt je niet voldoende naar de naastliggende gebieden. Maar kijk je ook niet wat die klachten heeft veroorzaakt.
Het oplossen van alleen maar de klachten zorgen dat er andere klachten ontstaan in het systeem.
Kijk je naar het grotere geheel en zoek je naar de eerste onbalans, zal er sneller herstel zijn in het lichaam. 

Het lichaam zoekt altijd zijn balans. 

Zelfs in een onbalans past het dingen aan om die balans te vinden. Maar kan dit vaak niet een levenslang volhouden.
Het mooie van ons lichaam is dat hij laat zien dat er een onbalans is.
Dit omdat het lichaam altijd balans zoekt. Ook als er geen energie genoeg is om reparaties uit te voeren en zelfs als je nog geen zichtbare klachten hebt.

Die onbalans is terug te vinden in je vingers. 

Het is zelfs mogelijk om via de vingers de oorzaak van die onbalans te vinden.
Maar voordat we het gaan hebben over die vingers, eerst wat meer over die balans.
Het volgende plaatje laat die optimale balans zien.
Ons lichaam bestaat uit cellen met receptoren met kleine antennetjes. Ons immuunsysteem eigenlijk. En al die cellen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. 

Een simpele uiting van ons lichaam in harmonie en zonder klachten. Elke balans heeft weer andere balansen onder zich. En vormt op die manier jouw lichamelijke welzijn.
Elk bovenliggende balans bepaalt dan ook de onderliggende balansen. Maar ook andersom. Is er ergens onbalans, zal dat invloed hebben op de onderliggende balansen maar ook op de naast liggende balansen. 

Hiernaast zie je een bepaald lichaamsdeel in onbalans. 
En het effect wat het geeft op andere naastliggende gebieden.
Die op zich nog niet direct aantoonbare klachten geeft, maar op den duur wel. Want die onbalans kan niet zomaar aangepakt worden door het systeem. Daardoor zal het lichaam steeds meer klachten gaan vertonen.

 

Hier zie je schematisch wat er uiteindelijk plaats gaat vinden bij een niet juist herstellen van de onbalans.
Op meerdere plekken in het lichaam is die onbalans terug te vinden als pijnlijke lichaamsdelen, emotionele gevoelens, stressgevoel, burn-out, depressie, onverklaarde klachten, rusteloosheid, en vele andere symptomen.
Van top tot teen zal het lichaam zich willen herstellen. Hij probeert dan bovenliggende elementen in tegenbalans te zetten, waardoor deze eigenlijk ook uit balans zijn. 

En hier komen de vingers mooi van pas.

Want aan de vingers kunnen we al heel snel ontdekken dat er een onbalans is en waar de mogelijk oorzaak ligt. Zelfs nog voordat je een lichamelijke klacht hebt. 

Als je wilt weten of jouw lichaam een onbalans heeft, kijk dan eens naar de topjes van beide middelvingers. 

Staan die gebogen dan heeft het lichaam een onbalans. Hoe gevoeliger je vingers daarbij zijn en hoe losser het vel zit tussen de vingers bij de aanzet is, hoe meer lichaamsdelen uit balans zijn.

Vingerreflexologie repareert de aangedane plek(ken) niet, maar kijkt en herstelt via de vingers de bovenliggende onbalans zonder medische ingreep of hulpmiddelen. Het lichaam zal, zodra de veroorzaakte elementen aangepakt zijn, uiteindelijk voor zelfstandig in staat zijn zichzelf in balans te houden. Tenslotte wil jouw lichaam balans in al zijn cellen.

Geef jouw lichaam een reset met Vingerreflexologie.
Het mooie is dat als je na de sessie weer in balans bent, je vingertopjes recht staan.
Voor ons, maar ook voor jou een teken dat de sessie effect heeft gehad op je lichaam.

Laat je vingers eens nakijken.
Je lichaam zal het waarderen.

Wil je meer leren over jouw balans terugvinden?
Ik heb naast de 7-daagse opleiding tot Vingerreflexoloog een videocursus voor thuis gebruik.
Je krijgt dan zeven weken lang videolessen hoe je jouw omgeving kan helpen de balans weer terug te krijgen.
Start hier de online cursus Vingerreflexologie

Wil je Vingerreflexologie in je praktijk toepassen?
Op 16 februari 2020 start Heidi Middelburg weer de 7-daagse opleiding tot vingerreflexoloog.
Leer hoe eenvoudig het is om via de vingers de oorzaak van klachten te ontdekken en snel herstel te bevorderen.
Het mooie is dat na de sessie dat direct op de vingers af te lezen is.
Vraag hier meer info of geef je op.
Of kijk voor meer info op haar pagina op deze site.

<Download hier onze folder>

Waarom de vingers?

Vingerreflexologie kijkt op een geheel andere wijze naar de onbalans van het lichaam. Het oplossen van klachten is dan niet meer aan de orde. Ik wilde verder kijken dan de klacht oplossen wat uiteindelijk niet de oplossing is.
Ik ontdekte al snel dat de vingers een goede verbinding zijn tussen lichaam en geest.
De vingers tonen namelijk hoe jij je leven hebt ervaren. Maar tonen ook waar je echte pijn zit. En elke vinger staat voor een specifieke situatie uit je leven. Ze zijn effectiever dan jouw geheugen en vergeten niets.
In de 35 jaar onderzoek ontdekte ik dat de meeste klachten ontstaan zijn door vastgezette emoties. En in de meeste gevallen zelfs uit de kindertijd. Positieve emoties geven ruimte en negatieve emoties geven je verkramping wat uiteindelijk de klachten geeft. 

Boek Emotie: In je vingers zitten je oude vastgezette emoties

Jouw ideeën zijn goud waard en de wereld zit op jou te wachten. Maar dan moet je het verleden wel afschudden. Wil jee weten hoe je dat kunt doen? Ontdek dan het mysterie van de vingers. Die zijn namelijk in staat contact te maken met jouw onderbewuste patroon. Aan je vingers kun je zien of je brein overuren maakt. De meeste klachten komen ook door een opeenstapeling van onverwerkte emoties. Je lichaam kan een hoop hebben, maar op een dag komen er klachten. Laat het niet zover komen. Maar ook als je al langer klachten hebt werkt het perfect.

Massage op je vingers geeft na 10 minuten al resultaat. Kijk goed naar de stand van je vingers en wees verbaasd over het resultaat. Eigenlijk is het een kleine moeite om geregeld je vingers te masseren.
Zeker als je tekampen hebt met stress, burn-out, hernia, hoofdpijnen, pijnlijke gewrichten, darmproblemen en vele onverklaarde klachten. In de afgelopen jaren hebben we op deze manier een verscheidenheid aan klachten opgelost.

Bestel het boek hier en ontvang hem per post.

Masseren doe je zo

Pak je vinger met de ene hand bij het topje beet en beweeg hem van links naar rechts een keer of 5. Doe dat met elke vinger. Voor een dieper effect is de voorkeur om het elk uur een toe te passen. Terwijl je je vinger op deze manier masseert, masseer je eigenlijk ook je brein. Het is dus een perfecte methode om het brein tot rust te brengen.

Gratis e-boek

Naast de vijf zintuigen die je gebruikt, heb je nog een veel belangrijker zintuig waar je mee geboren bent.
Sterker, dat zintuig was al in de baarmoeder actief. Namelijk de tastzin. En die zit voornamelijk in je vingers.

gratis e-boekOp die veilige plek kon jouw tastzin zich toen aardig ontwikkelen. Zeker als het toen een moeilijke tijd was. Ben je (hoog)gevoelig en heb jij daar last van, dan kun je er zeker van zijn dat dat komt door jouw opgepikte ervaringen uit de baarmoeder. Jouw tastzin ‘voelde’ al onbewust aan dat het niet echt veilig was. En toen je geboren werd was dat zintuig zo scherpzinnig dat je daar op latere leeftijd last van kreeg. Dat zintuig heeft nog steeds de overhand en beïnvloed zelfs jouw andere zintuigen, die je na je geboorte pas ging ontwikkelen. Het was jouw zintuig om echt te voelen of het leven veilig is.

haal-hem-binnenVingerreflexologie kan je daarin aardig ondersteunen. Die gevoelige tastzin kun je gebruiken om met Vingerreflexologie aan de slag te gaan. Zodra je weet hoe je die tastzin kunt inzetten, zul je een prachtig instrument hebben met als voordeel dat jouw gevoeligheid nooit meer tot last zal zijn.

Jouw gevoeligheid is dan je handelsmerk.

Lees HIER meer over deze Nederlandse ontdekking.

CRKBO_Docent