≡ Menu

Onze vingers voor een snel en doeltreffend systeemherstel

Onze vingers voor een snel en doeltreffend systeemherstel!

DSC_1431We hebben externe motivaties nodig om tot actie te komen, maar onze interne communicatie beslist of we de actie doorzetten of juist afbreken. De beslissing wordt veelal genomen op basis van negatieve gebeurtenissen uit het verleden.

De vingers zijn gelukkig in staat om de negatieve gebeurtenissen te neutraliseren en zelf geheel te verwijderen. Ze staan in verbinding met de somatosensorische cortex.

De handen en vingers zijn een verlengstuk van de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat tijdens het begin van de zwangerschap de binnenkant van onze handen inclusief de vingers en een groot deel van de hersenen zich gelijktijdig hebben ontwikkeld.
Ook is er aangetoond dat er een verbinding bestaat tussen hersenen en handen die meer is dan alleen voor het besturen van de handen.
Tevens hebben de vingers een grote verbinding met onze somato sensorische cortex. Die plek in het brein waar onze pijnsensatie wordt afgehandeld.

Ons brein heeft als hoofddoel alle indrukken uit onze zintuigelijke ervaringen in een soort tijdslijn in de hersenen op te slaan. Alles wat we bewust of onbewust hebben meegemaakt ligt dus opgeslagen in die tijdslijn vanaf het begin tot aan het nu. In de middelvinger van de rechterhand kan die tijdslijn zichtbaar gemaakt worden om na te gaan in welk gedeelte van het leven de niet goed opgeslagen negatieve emotie zich bevindt.

Elke emotie, zeker de heftigste in het leven, zorgt voor de aanmaak van adrenaline en endorfine. Stoffen die nodig zijn om uit een crisis te komen. We krijgen er dus energie van.
Maar als we niet echt die energie kunnen gebruiken gaan die overgebleven stoffen kristalletjes vormen in ons lichaam. Die kristalletjes zijn voelbaar direct onder de huid van de vingers. Door die kristalletjes te analyseren en te bewerken wordt de emoties uit het verleden anders opgeslagen.

Door vingerpresssuur op bepaalde plaatsen op de vingers toe te passen, worden er delen van de somato sensorische cortex geprikkeld, waardoor er een reset ingang wordt gezet.
De pijnregistratie wordt herzien en er zal weer een vernieuwde uitwisseling plaats vinden door het lichaam naar de pijnlijke plek.
Het lichaam krijgt eindelijk de gelegenheid om te ontspannen. Vanuit die ontspanning kunnen die nieuwe impulsen beter tot zijn recht komen en zal genezing het gevolg zijn.

Waarom kiezen voor de verborgen kracht van de vingers?

– We nemen per sessie, een uur de tijd om één en ander goed door te spreken.
– We kijken niet naar de klacht, maar naar de oorzaak waardoor je klachten kon krijgen.
– De vingers hebben een grote invloed op de werking van het emotioneel deel van het brein.
– Voor het lichaam belastende emoties zijn het snels in de vingers waar te nemen.
– Over het algemeen is 1 sessie voldoende. Bij complexe processen kunnen dat er meer zijn.
– We werken zelfs in sommige gevallen no cure-less pay basis. Vraag ernaar of jouw klacht ook onder de no cure-less pay basis valt. (Je betaalt als je niet tevreden bent alleen de administratiekosten).

 

Onze tastzin

De tastzin is in onze vingers het hoogst omdat daar de meeste receptoren dicht tegen elkaar zitten, zeker 3500 per cm2, zodat ze een uiterst precieze informatie door kunnen geven aan onze hersenen. Via ons lichaam en de zintuigen horen, zien, proeven, ruiken krijgen onze hersenen informatie over alles wat er zoal in ons leven plaatsvindt. De vingers zijn daarbij het gevoeligst van alles. We pakken dingen vast, bekijken het en slaan al die gegevens op in ons brein. We leren door onze zintuigen te gebruiken en de informatie te vergelijken met eerder opgeslagen situaties. Onze hersenen registreren dit alles of we nu slapen, opletten of wegdromen in ons lievelingsfilm. En voor het brein is het niet relevant of het nu goede of slechte ervaringen zijn. Voor ons lichaam en ons leven natuurlijk wel. De hersenen geven namelijk veel zintuiglijke ervaringen als emotie terug aan ons lichaam. Ingeval van gevaar kunnen we vechten, vluchten of verstarren.

Natuurlijk is niet alle informatie die we in ons leven hebben opgeslagen in onze vingers terug te vinden. Het zijn alleen de verkeerd opgeslagen emotionele herinneringen. Vaak hebben we op dit moment nog last van iets wat we jaren geleden hebben meegemaakt. Het weerhoudt ons van onze groei. We staan er niet echt bij stil wat onze vingers ons allemaal kunnen vertellen over ons leven. Als we beter naar onze vingers kijken, zeker bij heftige emotionele gebeurtenissen in ons leven, zouden we merken dat die onze vingers elke keer weer hebben verandert. Bekijken we zorgvuldig onze vingers dan komen we tot verrassende ontdekkingen.

Er is normaal gesproken al een verscheidenheid aan vingersoorten. Dikke vingers, kromme vingers, verdikkingen of zelfs versmallingen zijn mogelijk. Maar ook extreem korte of lange vingers. Zodra er heftige emotionele gebeurtenissen hebben plaatsgevonden zijn die duidelijk in de vingers waar te nemen. Ook is het zo dat sommige emotionele momenten aan de zijkanten van onze vingers kristalletjes gevormd hebben. Die zijn niet zozeer zichtbaar maar zeker wel voelbaar als je daar voorzichtig met je nagel langs gaat.

Onze vingers
Voordat we daaraan beginnen eerst het volgende. De herinnering van een emotioneel voorval is jaren later niet meer dezelfde herinnering. Het is een verzameling opgestapelde emoties van verschillende herinnerde herinneringen. Als de herinnering toch niet meer klopt met de werkelijkheid kan er beter iets acceptabeler onthouden worden. Dit doen we door de vingers te bewerken.

Als we de vingers grondiger gaan bestuderen komen we tot verrassende opmerkingen. Allereerst onze vingertoppen. De enige plek waar onze huid een bepaald uniek patroon zichtbaar maakt. Onze vingerafdruk is zo uniek dat er geen tweede van is. Als we met onze huid lang in het water hebben gelegen ontdekken we dat alleen onze vingers gaan rimpelen. Het lijkt dan wel een spiegelbeeld van onze hersenen. Ook worden onze vingers, als enige in ons lichaam, niet door spieren voortbewogen maar door pezen die in onze pols verbonden zijn aan de spieren. Alsof de vingers marionetten zijn. Het is knap waar onze vingers toe in staat zijn. Bijvoorbeeld bij het beklimmen van een berg of klimwand. We kunnen door onze vingers te buigen ons eigen gewicht omhoog trekken.

Een kwart van de somatosensorische cortex, dat deel van de hersenen die onze lichaamsbeweging regelt, is bezig met het besturen van onze handen en vingers. Duidelijk is dat de combinatie vingers-hersenen een belangrijke rol spelen in ons leven.
Met die unieke complexe verbindingen tussen onze vingers en de hersenen werkt vingerlezen. Eenvoudigweg om onze hersenen op andere gedachten te brengen. Want wat je denkt dat ben je zelf. Denk je zoals je denkt zal je alles in het werk stellen om te bewijzen dat je gelijk hebt. Niet erg voor de gewone dingen, maar denk je nu nog steeds negatief over wat er 25 jaar geleden met je gebeurd is kan het behoorlijk belastend zijn in het heden. Het kan zelfs chronisch processen op gang brengen.

De techniek
Eenvoudig gezegd worden de vingers op een bepaalde manier bewerkt zodat er in die hersenen en dus in je leven een verandering plaats gaat vinden. Niet de hersenstructuur natuurlijk maar je emotionele herinnering. Eigenlijk wordt er door vingerlezen de scheiding tussen ons onbewuste en het bewuste handelen verlegd.

Iedere vinger heeft daarin een andere functie. Waarbij de rechterhand in verbinding staat met onze linkerhersenhelft en onze linkerhand met de rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft houdt zich bezig met logica, wiskunde, taal. De rechterhersenhelft met emotie en creativiteit. Onze herinneringen zitten hoofdzakelijk aan de linkerkant van onze hersenen. Door de linkerhand en vingers te bewerken worden de herinneringen losgeweekt waardoor de rechterhersenhelft, na bewerking van de linkerhand en vingers, de vernieuwde emoties anders kunnen opslaan.

De wijsvinger
Deze vinger staat in verbinding met je dikke darm. En is de vinger die te maken heeft met het tot je nemen. Zowel je dagelijkse voeding als de heftige emoties van mensen om je heen. Ook laat deze vinger zien hoe je in je leven staat. Leg je alles bij jezelf neer of hef je het straffende vingertje op?
Eetstoornissen zijn met deze vinger aan te pakken. Ook helpt deze vinger bij acute ontstekingen van gelaat, mond en keelholte en migraine.

De middelvinger
Deze vinger heeft een centrale rol. Aan de binnenkant van de vinger is je hele lichaam geprojecteerd. Het topje tot het koontje is je gezicht, de rest van je vinger en tot de onderkant van je hand is de rest van je lichaam.
De zijkanten waar duidelijk de kristallen waarneembaar zijn hebben betrekking op je hele leven. Het is een soort tijdslijn. Beginnend bij de aanzet bij je hand en gaat via het eerste kootje (de pubertijd) naar het puntje van je vinger (het nu).
Ook staat de middelvinger voor het beter stromen van het bloed. Deze vinger geeft ook steun bij psychische en psychologische stoornissen.

De ringvinger
Deze vinger staat in verbinding met je buik. In je buik zitten je gevoelens. Verdriet en blijheid. Denk maar eens aan de vlinders in je buik als je verliefd bent. Met deze vinger is de energiehuishouding te regelen, verbeter je je intuïtie en kom je in beter in balans. Tevens is deze vinger in te zetten bij acute keelontsteking, halfzijdige hoofdpijn, liefdesverdriet en heftige emoties.

De pink
Deze vinger staat voor je zelfvertrouwen of het ontbreken daarvan en hoe jij het leven ervaart. De vinger staat in verbinding met de hartmeridiaan. Dus goed in te zetten voor het krijgen van meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Ook staat de zijkant van de pink in verbinding met de dunne darm, waardoor de pink en wijsvinger een perfecte mogelijkheid zijn bij afvallen.

De duim
De duim staat voor de intuïtie. Vertrouw je op jezelf of is dat ver te zoeken? De duim staat in verbinding met je longen.
Iets verder, aan je duim vast, zit je muis. Daar zitten ook energiepunten. Heb je veel angsten en fobieën is dit de ideale plek om te masseren. Hoe angstiger je bent hoe harder de muis.

 

Contact
Voor een consult kunt u terecht bij de diverse coaches die inmiddels zijn opgeleid. U kunt ze hier vinden. Wilt u een afspraak met de ontdekker van Vingerreflexologie?