≡ Menu

opleiding Vingerreflexologie bij Heidi

Opleiding Vingerreflexologie bij Heidi

‘Vanaf het moment dat vingerreflexologie mijn pad kruiste is mijn leven flink veranderd. In eerste instantie op lichamelijk gebied bij mijzelf en mijn gezin en daarna ook op zakelijk gebied. Vingerreflexologie is zo’n unieke methode om mensen snel en effectief van hun klachten af te helpen dat ik bijna dagelijks kleine “wonderen” mee maak. Het wordt alsmaar drukker in mijn praktijk Ena-Forto omdat steeds meer mensen horen over deze bijzondere behandelmethode’.

Onze vingers hebben iets unieks.
Ze hebben een goede verbinding met beide hersenhelften

Ons leven wordt bepaald door dat wat we meemaken. En alles wat we meemaken wordt opgeslagen in ons brein. Voor ons brein belangrijk om terugkerende patronen snel te herkennen. Maar een trauma blijft daardoor ook in je geheugen achter. En al is het al een heel leven geleden, de pijn e.d. wordt nog steeds heftig ervaren.

De tastzin op de vingers kan hier verandering in aanbrengen. Waarbij de middelvinger als een tijdlijn alle heftige gebeurtenissen in je leven toont, kunnen we met de andere vingers verandering in het patroon aanbrengen. Zie het als een soort systeemherstel net als bij een computer die van slag is. En soms is het al voldoende om naar een vorige veilige datum te gaan om alles weer goed te herstellen.

Die tastzin in de vingers kreeg je al in de baarmoeder. Veel eerder dan je met de andere zintuigen actief aan de slag ging. De vingers en de daarbij behorende tastzin zijn dus onze eerste zintuig die we al voor de geboorte actief was. En die tastzin is zelfs na jaren nog steeds jouw hulp in het leven zonder dat hij aangetast is door het leven, door je overtuigingen, door anderen en door dat wat je hebt meegemaakt. En met die gevoeligheid op je vingers kun je ook het brein weer optimaal laten functioneren. Vingerreflexologie is dus een perfecte schakel tussen lichaam en geest.

Zelfs als je geen cliënten wil behandelen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om echt aan jezelf te werken en je eigen blokkades en belemmeringen aan te pakken. Zeker omdat die tastzin ook je immuunsysteem perfect kan beïnvloeden.

Wat leer je o.a. in de opleiding?

  • Dat we de middelvinger gebruiken om te analyseren.
  • Dat de rechterhand voor het verleden staat en de linker voor de toekomst.
  • Dat we nu nog steeds handelen vanuit de ervaren emoties uit onze jeugd.
  • Wat doen de emoties in ons lichaam en waar zitten ze.
  • Dat de eerste 15 jaar van je leven heel belangrijk zijn. Waarom eigenlijk?
  • Hoe we het immuunsysteem kunnen versterken.
  • Hoe belangrijk goed ademhalen is.
  • Dat je ziekte als een allergische reactie kunt zien.
  • Natuurlijk de betekenis van alle vingers.
  • En nog veel meer.

Het spreekt voor zich dat we veel gaan oefenen om je deze unieke methode eigen te maken.

7-daagse basisopleiding Vingerreflexlogie 2021

De 7-daagse opleiding is incl. koffie, thee en versnaperingen.
De laatste dag wordt afgesloten met een examen waarna u een certificaat ontvangt.
Docente: Heidi Middelburg

Datums 2021:

‘s-Gravenzande: 5 september – 26 september – 10 en 24 oktober – 7 en 21 november – 12 december 2021.

Herne België: op aanvraag

Kijk voor up-to-date informatie op haar website www.ena-forto.nl  of www.vingerreflexologie.nl

Versterk ons team en ga samen met jouw hooggevoeligheid en de kennis van de vingers als Vingerreflexoloog aan het werk. Help mensen snel en bekwaam van hun belemmerende emotie af. Schaamte, woede, verdriet, onzekerheid, angst, zorgen voor veel nare gevoelens in het lichaam. Soms zo erg dat het onmogelijk is om een normaal leven te leiden. Ontdek het in de vingers.

Deze opleiding is zeer geschikt voor mensen die dagelijks met andere mensen in aanraking komen. Te denken aan b.v.: nagelstylisten, kappers, huidverzorgende, masseurs, therapeuten e.d. Maar het is geen must. Ben je bereid aan jezelf te werken en is het je passie om anderen mensen te helpen? Misschien is het dan ook wel een hele geschikte opleiding voor jou.

[contact-form-7 404 "Not Found"]