≡ Menu

Opleiding vingerreflexologie bij de ontdekker

Opleiding Vingerreflexologie bij Ruud (de ontdekker)

Ruud-2aNa vele jaren consulent en workshops ben ik in 2011 gestart met de eerste opleiding en momenteel zijn we uitgegroeid tot een volwaardig instituut met drie docenten die de 7-daagse opleiding perfect toepassen. Ze doen dat op diverse plaatsen in Nederland en zelfs in België. Afgelopen januari 2018 was voor mij de laatste 7-daagse opleiding. Ik heb het altijd met heel veel enthousiasme gedaan.

Mensen bewust maken dat ons lichaam veranderbaar is en dat er mogelijk andere opties zijn waar je nog nooit over hebt nagedacht die wel helpen. Ook ik ben jarenlang opzoek gegaan naar oplossingen en meestal vond ik die heel dicht bij mijzelf.

De advertentie in de Paravisie van 2019 over de 7-daagse opleiding in Monster, Schildwolde en Eemnes. .
7_ParaVisie 2019

Onze docenten in Nederland en België
Ik ben er trots op dat mijn gedachtegoed door de docenten voortgezet worden. Het is dan nu ook tijd om het stokje van de opleidingen door te geven en mij weer meer plaatselijk bezig te gaan houden met die vastzittende emoties, met lezingen, meditatieavonden en persoonlijke groei avonden in Krommenie. Natuurlijk blijf ik op de achtergrond nog steeds actief en zal ook op de diverse beurzen, lezingen en andere plekken in Nederland nog steeds mijn visie over de mogelijkheden met die vingers uiteenzetten.

De vingers zijn een perfecte mogelijkheid om de onderliggende problemen uit het verleden naar boven te halen. Dus in plaats van de klachten aan te horen en daar een behandelplan op te bedenken, kom je er via de vingers achter wat de werkelijke reden is van die huidige klachten.

Op naar een nieuwe uitdaging
Nee, het is eigenlijk weer terug naar mijn roots.
Ergens in het verre verleden gaf ik vrienden en kennis vanuit mijn hart dat advies dat ze nodig hadden. Dat kwam niet altijd zo binnen. Maar gaandeweg zagen ze toch dat er een waarheid moest zitten in mijn adviezen. De afgelopen 5 jaar was ik er al weer een beetje mee bezig, maar gaf er niet echt veel ruchtbaarheid aan.

Maar 2018 is voor mij toch een nieuw begin met oude vertrouwde mogelijkheden. Waarom toen niet echt en nu wel? Ik was er toen nog echt niet klaar voor. Eerst moest Vingerreflexologie uit mijn hoofd en bekend worden. Tenslotte komt die uit dezelfde ben waar ik dagelijks mee werk. Door Vingerreflexologie neer te zetten kreeg ik de antwoorden die ik nodig had om dat  wat ik al jaren deed vorm te geven. Vingerreflexologie leerde mij dat iedereen anders op situaties reageren kan. Ik moest eerst ontdekken wat die verschillen waren voordat ik echt de mens verder kan helpen met de tool de ik mijn hele leven al bezit. Het vermogen om anders en verder te kijken dan anderen.

Maar hoe breng je dat en welke tegenwerkende processen kom je dan tegen.
Iedereen wil verandering in het leven. Het maakt niet uit als het gaat over ziektes of de ondernemer die maar niet verder komt.
Maar echte verandering kan pas als je met al je zintuigen die verandering toelaat.
En daar was ik al hee snel achter als ik naar anderen keek.
Het ligt er bijna dik bovenop, zo lijkt het.
Men ziet door de bomen het bos niet meer.
Andere trainingen hebben hen nog onzekerder gemaakt.

Mijn antwoord is dan altijd.
Blijf zoveel mogelijk dicht bij jezelf en leer jezelf echt kennen.
De oplossing zit niet in nieuwe kennis of nieuwe ideeën.
Het probleem zit in de oude patronen die opgelost moeten worden.
Het is mijn taak je weer terug te brengen naar je ware IK en natuurlijk je kwaliteiten, je missie en je doelstellingen.
Daardoor is er een match met jou en de ander. Wat je ook wilt bereiken.

Het is niet de crisis, de overheid, je klachten, de concurrentie, de ander waar jij de focus op moet leggen.
Het zijn je kwaliteiten en jouw manier van er zijn die het er toe doet.
Succes zit in je.
Ik hoef het alleen maar wakker te schudden.

Ruud Overstegen
Ontdekker Vingerreflexologie – Breinfluisteraar en synchroniciteur (iemand die werkt met de synchroniciteit)
www.dactyologie.nl, info@dactyologie.nl