≡ Menu

Over ons

Mijn naam is Ruud Overstegen, emotie deskundige en grondlegger van Vingerreflexologie in Krommenie. Sinds 1999 houd ik mij dagelijks bezig met de gevolgen van belemmerende emoties die de oorzaak zijn van de huidige lichamelijke klachten.

Ik ben auteur van 4 echte boeken en diverse e-books welke inmiddels duizenden keren gedownload zijn. Ik geef regelmatig opleidingen, workshops en seminars welke goed bezocht worden.

opleiding-vingerreflexologieMijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in hoe mensen met emoties omgaan. Door mijn hoge gevoeligheid kon ik al heel vroeg de emoties en gevoelens van anderen voelen. Zelfs die emoties die ze achter een grote stevige muur hadden verstopt. Waarom ze dat deden en wat de gevolgen waren werd mij pas later duidelijk.

Dat was ook al zo met mijn ouders. Ook zij konden niet echt goed met hun eigen emoties omgaan. Zelfs met de emoties van anderen werd ook niet echt goed mee omgegaan. Voor mij was het als kind snel duidelijk de emoties die ik voelde, ook goed weg te stoppen. Het werd een overlevingsstrategie. Het hielp mij door mijn jeugd. Ik kan nu zeggen dat ik heel veel emoties bij anderen heb opgewekt. Inmiddels ben ik er zo goed in, dat ik er mijn methodiek van gemaakt heb.

Maar anderen helpen was toch iets anders dan jezelf beschermen. Daarvoor heb je niet alleen begrip en herkenning voor nodig, maar ook handvatten voor de ander zodat hij of zij weer verder kan. En, het mag niet vanuit een ego, een betweter zijn.

De ommekeer in mijn leven
En die kwam eind 1995 toen mijn vrouw een hersenbloeding kreeg. Die hersenbloeding was zo heftig dat de artsen in het ziekenhuis ons vertelde dat er voor haar geen mogelijkheden meer waren. Dat werd mij ook heel duidelijk toen de neuroloog na drie weken coma met de mededeling kwam, dat ik een beslissing moest nemen. De stekker moest eruit. Geen hoop, geen verdere verbetering.

Ik had in mijn leven wel heftige emoties meegemaakt, maar dit sloeg alles. ‘In gesprek’ met het universum, vroeg ik om een oplossing. ‘Vertrouwen’, was het antwoord. ‘Je kunt het’. De volgende morgen begon ik spontaan oude positieve herinneringen met haar door te nemen met het idee dat ze alles kon horen.

Tijdens het gesprek begon ik haar vingers te masseren, kneden, te buigen en een beetje pijn te doen. En dat ging eigenlijk de gehele dag zo door. Mensen in coma horen, voelen en ervaren de dingen wel, maar kunnen dit niet terugkoppelen, heb ik inmiddels geleerd.

De artsen stonden versteld toen ze de volgende dag wakker was geworden. Maar voor de rest niets kon bewegen. Op ons aandringen heeft ze daarna de nodige revalidatie gehad en ben met die behandeling op die vingers toen doorgegaan.

Dat de vingers ons goede diensten bewijzen wist ik, maar dat de vingers tot dit soort dingen in staat waren, wist ik toen nog niet. Eigenlijk was er niets bekend over deze verborgen kracht van de vingers. Je kunt dus stellen dat ik mijn methodiek te danken heb aan de hersenbloeding van mijn vrouw.

De jaren daarna ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in hoe het brein nu werkelijk werkt. Hoe het jou kan helpen en misleiden. En vooral: hoeveel de eigen gedachtes, de opmerkingen van anderen, de ervaren gebeurtenissen uit je verleden, een grote impact kunnen hebben in de gezondheid van mensen.

En niet alleen voor de gezondheid. Ook voor je dagelijks leven. Je brein helpt je met overleven. De herinneringen van eerdere ervaringen worden met behulp van emoties aan je teruggegeven. Je denkt aan een citroen en je lichaam geeft het gevoel direct weer in je mond uit een eerdere ervaring met een citroen. Jij beslist nu dus over de meeste dingen zoals je daar eerder in je leven mee geconfronteerd werd.

Nieuwe beslissingen kunnen dus tegen gewerkt worden door oude tegenstrijdige gedachtes of gevoelens. Want ben je vaak gepest op school, zal het op latere leeftijd nog steeds actueel zijn.

Hoe neem jij nieuwe beslissingen in je leven? Blijf jij daardoor in een vicieuze cirkel lopen of ben jij die vernieuwer?

Met de formule uit vingerreflexologie kunnen we jouw brein, lichaam en spirit weer samen laten werken. Want zodra jij weer in balans bent en je oude gevoelens, overtuigingen, belemmerende tegenwerkingen los hebt gelaten, kom je eindelijk tot grote bloei.

Die samenwerking zorgt niet alleen voor meer succes, maar ook dat veel ziektepatronen weg vallen omdat het lichaam ook de kans krijgt niet elke keer te verstarren als je op de oude manier blijft denken.

Ik heb in al die jaren een soort vaste ‘formule’ ontwikkeld wat ik op elk project kan toepassen en waar ik altijd vrij snel resultaat mee behaal. Of dit nu om ziekte, persoonlijke groei of succes in je business gaat, de formule, het stappenplan blijft daarbij gelijk.

Wat zijn de voordelen van het onder controle hebben van jouw emoties?

V minder druk in je hoofd
V minder last van stress
V minder zware belasting in je lichaam
V meer positieve energie
V meer plezier in je dagelijkse leven
V meer intuïtieve inzichten
V meer inzichten in je eigen valkuilen
V daardoor meer mogelijkheden in je keuzes

Blijf dus niet in cirkels lopen en ontdek de ware kracht van onze emoties.

Jouw emoties kunnen je maken of zelfs zo beïnvloeden dat je er lichamelijke klachten aan overhoudt.

Blijf je dus steken in je leven en kun je echt niet verder, geef je dan snel op voor het 1-daagse seminar over jouw tegenwerkende emoties. Het is nu tijd om aan der slag te gaan. Let er wel op dat we in Krommenie een beperkte ruimte hebben. Vol is echt vol.

Dactyologie Nederland verzorgt samen met de aangesloten docenten opleidingen, workshops, lezingen, trainingen en coachingstrajecten in Nederland en België.