≡ Menu

Workshop Vingerreflexologie

Workshop Vingerreflexologie

workshop-vingerreflexologie

Over de workshop

De 1-daagse workshop Vingerreflexologie laat je zien dat je vingers, je hand en je huid daar omheen alle indrukken die je hebt meegemaakt in je leven daarin achter zijn gebleven. Hoe heftiger je ervaring met een gebeurtenis is geweest, hoe meer zichtbaar dat is in de vingers. Naast de analyse op de vingers kunnen we de vingers ook inzetten om e.e.a. op te lossen. Hoe we dat doen willen we je graag laten zien in onze unieke 1-daagse workshops die op diverse plaatsen in Nederland en België worden gegeven.

Welke belemmerende emoties zitten er in mijn vingers?

Jouw vingers hebben iets magisch. Naast dat ze de enige ledematen zijn die door pezen worden bewogen, zijn ze onze eerste contact met de buitenwereld. Die tastzin werd al in de 12de week in de baarmoeder ontwikkeld en daarmee kon je perfect aanvoelen wat wel en niet veilig voelde. Na een paar maanden na je geboorte ontdekte je je andere zintuigen waarmee je de wereld ging ervaren.

Vanaf dat moment ging je de gebeurtenissen die je hebt meegemaakt opslaan in je onderbewuste. Dat deed je door er gevoelens aan te koppelen. Onbewust natuurlijk, daar hoefde je zelf niets voor te doen. Je leerde hoe pijn voelde, maar ook geluk, liefde en natuurlijk ook onzekerheid en onveiligheid. En waarschijnlijk kun je er nog wel veel meer verzinnen. Na jaren van ervaren heb je een soort woordenboek van emoties en gevoelens ontwikkeld over de gebeurtenissen die jij hebt ervaren. Het grappige van dat proces is dat het een persoonlijk proces is. Vraag maar eens aan anderen die dezelfde gebeurtenissen hebben ervaren, hoe zij het hebben onthouden.

Elke keer als er in je leven een woord, beeld, geur of situatie voorbij komt, geeft jouw brein direct dat bijpassende oude gevoel weer terug. Zo weet je jaren later nog hoe angstig je was op de kleuterschool, of gelukkig je was bij je eerste verkering. De meeste belemmerende emoties hebben we goed weggestopt. Zelfs als ze er iets van naar boven komt slikken we het weg. We willen daar niet maar aan denken. Het is te pijnlijk.

Maar dat wegslikken van oude emoties zorgt uiteindelijk voor een ondermijning van het immuunsysteem. Daar de vingers een perfect middel is om die belemmerende emoties op te sporen en aan te pakken kan het immuunsysteem weer optimaal functioneren. Eigenlijk zijn we via de vingers in staat de druppel te te vinden die uiteindelijk er voor gezorgd heeft dat nu de emmer overloopt.

Wat dat opgeslagen woordenboek van emoties doet is jou belemmeren in de acties. Elke keer geeft jouw brein de impulsen die het heeft opgeslagen. Ben je in je verleden uitgelachen bij een boekbespreking, dan zal je op latere leeftijd waarschijnlijk moeite hebben met jezelf promoten op je werk. Maar die opgedane emoties maken ook dat je lichaam in constante gevecht is met het wegdrukken ervan. De huidige ziektes en lichamelijke en geestelijke ongemakken zijn er het gevolg van.

Welke belemmerende emoties hebben met mijn ziekte te maken?

Vingerreflexologie lost geen ziektes op, maar geeft het lichaam de ruimte (en de energie) die nodig is om de ziekte zelf aan te pakken. Natuurlijk hebben onze coaches meer tijd voor je in een persoonlijk consult, maar ook in de workshop laten ze je ervaren welke kracht er in jouw vingers zit voor het elimineren van je huidige klacht(en).

Wat gaan we in de workshop doen?

  • Je ontdekt bijvoorbeeld dat jouw emoties in je rechter middelvinger zitten op het moment dat je aan een voorval uit het verleden denkt;
  • En dat je pinken jouw meer zekerheid kunnen geven;
  • En dat de ringvinger staat voor verbondenheid en die jou helpen bij verlies van een dierbare;
  • En niet te vergeten je wijsvinger die staat voor hoe je in het leven staat en voor de spijsvertering. Een vinger die jou kan helpen bij het afvallen;
  • Je ontdekt in die workshop ook de mogelijkheden van je duim en muis als je last hebt van je emotie.

Maar niet alleen het verleden en het heden zijn in de vingers geprojecteerd. Ook de toekomst is in de vingers waar te nemen. En kunnen dus ingezet worden bij diverse levensvragen.

  • Ontdek dat de wijsvinger van de linkerhand bijvoorbeeld jouw levenspad laat zien vanuit jou unieke kernkwaliteiten;
  • En dat die kernkwaliteiten zich laten zien in de ringvinger die de verbondenheid met je ware ik vertegenwoordigen;
  • En de pink waarin je kunt zien of je een eigenwijsheid bezit of eigenwijs bent;
  • Ontdek dat de middelvinger van de linkerhand jou laat zien of je de blokkades op je pad aankunt of dat je af en toe terugvalt in je oude patroon.

Je ziet, de vingers kunnen meer dan je in eerste instantie zou verwachten.
En natuurlijk kun je het allemaal zelf ervaren in de 1-daagse workshop.

Ontdek de juiste emotie voor jouw succes

Rudi Overstegen ontdekker van vingerreflexologie en eigenaar van Dactyologie Nederland heeft in de afgelopen 25 jaar vele sessies, lezingen en workshops gegeven. Als extern reintegratieburesu heeft Ruud mensen met een zeer grote afstand naar werk en ouder dan 50 jaar, middels zijn methodiek meer dan 75% aan het werk geholpen. Niet door werk voor ze te zoeken, maar naar de onderliggende emotie te gaan die hun tegenhield succes te boeken. 

Zo stond hij in 2004 in Ahoy naast de beroemdste paragnosten van Nederland en heeft inmiddels wonderbaarlijke successen weten te boeken. Op dit moment worden er diverse opleidingen gegeven om zijn kennis met anderen te delen, zodat die niet verloren gaat. Door deze opleidingen is zijn vierde boek ontstaan.
Dit boek gaat over de kracht van de vingers met vele voorbeelden en uitleg en kun je beschouwen als een zelfhulpboek voor de meest uiteenlopende klachten.

Workshop Vingerreflexologie in Krommenie

Krommenie – Eikelaan 87
Docent: Ruud Overstegen
Data: zondag 1 oktober 2017
Tijd: 10 tot 16 uur
Prijs: 125,- euro
Reserveer snel je plek: <direct naar de betaallink>

.
De workshops Vingerreflexologie bij onze docenten in Nederland en België

‘s Gravenzande – Sittard en in België
Docent: Heidi Middelburg

Data: zie haar site via deze link.

Zutphen
Docent: Rina Kerkhof 

Data: zie haar site via deze link.

Schildwolde (Groningen)
Docent: Ria Smid
Data: zie haar site via deze link