Opleiding Vingerreflexologie

Opleidingen Vingerreflexologie

Waarom de vingers?

We nemen waar met onze zintuigen.
In een leven vol van ervaringen kan het zijn dat het brein even helemaal de weg kwijt is.
Dan kun je zelfs geen nieuwe dingen meer (aan)leren.

En welke positieve adviezen of hulp je ook krijgt, het lichaam en het brein accepteert dit proces niet zomaar.
Je eigenwijze denken zit daar tussen.
Vingerreflexologie werkt dan ook niet op je bewustzijn (denken), maar werkt diep in in je automatisch handelen (je onderbewustzijn). Vingerreflexologie is afgeleid van het idee dat vóór je 7de jaar jouw brein alles op on zuigten en accepteerde wat je waarnam wat hij tegenkomt en na je 7de je brein alleen door repeteren (herhalingen) kan leren en onthouden.

Kijk maar hoe het op de lagere school toegaat en als ze dan op het voortgezet onderwijs zitten en niet echt meer studeren (herhaling van de lesstof) ze geen goede cijfers meer halen. Dat is niet omdat ze dom zijn, maar het systeem wil herhalingen.

Bewust dus iets nieuws leren, zoals  een nieuwe opleiding of cursus is alleen mogelijk als je het zo vaak blijft repeteren zodat het in je onbewuste is geplaatst. Bedenk dat je voor 90% de dagelijkse dingen onbewust doet. Bijvoorbeeld lopen. Vroeger wilde je lopen en doordat je oefende met je evenwicht te bewaren kun je lopen.

Daarom werkt willen afvallen of stoppen met roken of leren over een gezonde levensstijl niet.
Ze zitten in je denken omdat je er bewust mee bezig bent en niet in het onderbewuste handelen. En dat bewust met dingen bezig zijn is op een gegeven moment niet meer vol te houden.

Maar Vingerreflexologie kijkt niet naar de klacht waarvoor je komt, maar naar de oorzak waarom jouw lichaam die klacht heeft. Wat uiteindelijk neerkomt dat er ergens in je verleden, meestal in je jeugd, er een emotionele lading zit, die je jaren later gaat opbreken.

En omdat je daar niet echt bewust van bent en waarschijnlijk totaal vergeten bent, is jouw onderbewuste die ballast nog niet vergeten. Sterker, hij speelt nu op omdat je iets ervaart wat lijkt op die oude gebeurtenis.

Veranderen lukt dus alleen als je het in je onderbewuste kunt plaatsen.

Ook bij genezen van het lichaam werkt het zo. Niet jouw bewustzijn helpt jou erbij, maar je onderbewuste zet dingen recht die jouw lichaam weer de veerkracht geeft als voorheen. En juist dat onderbewuste kun je aanspreken op de vingers.

De vingers hebben namelijk een perfecte link naar jouw somatologie rentorische cortex. Dat gedeelte van je brein die jouw zintuigen analyseert samen met de hypofyse.

Waarbij elke vinger voor een bepaald thema in je leven staat. Zo zie je aan de rechter middelvinger of het brein teveel overuren maakt wat betreft het denken van je. En de ringvinger ls je problemen ervaart met de liefde of je partner.

Na jaren de opleiding alleen in Zaandam is gehouden, hebben e in diverse plaatsen in Nederland en zelfs België nu de 7-daagse opleiding. Heidi Middelburg in Monster, Rina Kerkhof in Eemnes en Ria Smid in Loppersum. Waarbij Heidi Middelburg ook de opleidingen in België verzorgd.

Je leert in die zeven dagen hoe je via de vingers het oude onbewuste patroon wat je klanten hebben te veranderen in een proces die wel wenselijk is.
Of het nu gaat over een lichamelijke of geestelijke aandoening gaat of over een verandering in het leven. Zelfs als een emotie al 50 jaar in het systeem zit, kan het in 5 minuten aangepast worden.
Het mooie is dat je het direct op de vingers kunt controleren of het in het lichaam is aangepast.

Je bewustzijn heeft meer tijd nodig om iets af te leren en daarna iets anders daarvoor in de plaats te zetten.

Opleidingen Vingerreflexologie 2019landkaart2

Bij Ria in Schildwolde (Groningen)

Docent: Ria Smid

Bij Heidi in ‘s-Gravenzande

Docent: Heidi Middelburg

Bij Rina in Eemnes

Docent: Rina Kerkhof

Bij Ruud in Krommenie

Oprichter Ruud Overstegen (ontdekker vingerreflexologie) heeft zijn handen vol an de online versie waarin je in 7 weken een verkorte opleiding ontvangt via de mail.
Dit is bedoelt voor privé doeleinden of om te ontdekken of mijn methodiek past bij jouw manier van werken. 

Online Opleiding Vingerreflexologie

Net als in de 7-daagse opleiding gaan we aan de slag met dezelfde informatie. Alleen kun je die gewoon in je eigen omgeving volgen via onze video’s en webinars. Een perfect mogelijkheid om in eigen kring de methodiek eigen te maken en te ontdekken hoe makkelijk deze voor diverse problemen is in te zetten. Lees hier meer over de online opleiding in eigen omgeving.


Versterk ons team en ga samen met jouw hooggevoeligheid en de kennis van de vingers als Vingerreflexoloog aan het werk? Het is een Nederlandse vinding die al meer dan 25 jaar wordt toegepast en snel aan het groeien is. Help mensen snel en bekwaam van hun belemmerende emotie af. Schaamte, woede, verdriet, onzekerheid, angst, zorgen voor veel nare gevoelens in het lichaam. Soms zo erg dat het onmogelijk is om een normaal leven te leiden. Ontdek het in de vingers.

De online opleiding Vingerreflexologie in je luie stoel

Hier alvast een introductie van de opleiding. Wil je liever niet naar een van onze locaties koen maar heerlijk thuis de opleiding doen, is dit jouw unieke kans om toch te verborgen kennis over de vingers eigen te maken. Tevens komt er de mogelijkheid om een of twee dagen op diverse locaties in Nederland de oefeningen samen te doen en meer over de vingers te weten te komen.

Voor de online versie kun je je hier opgeven en gelijk beginnen.

Het enige wat ik nodig heb is je naam en e-mailadres.   -.-.-.-.-.-

Dactyologie Nederland heeft inmiddels baat gehad bij:
Werkloosheid, richting geven in het leven, juiste keuzes maken, het verwerken van trauma's, 
inzicht brengen in uitzichtloosheid, doelloosheid, terugvinden van de bezieling voor mensen 
en/of bedrijven, het vinden van de kern van het leven.
Maar ook bij: ADHD, incest, coma, hyperventilatie, restless-legs, burn-out, stress, migraine, 
chronische vermoeidheid, verslavingen, relatieproblemen, schouder-, rug- en nekklachten, 
hoofdpijnen, angsten, fobieën, blokkades, e.d. Dus vast wel ook voor uw probleem.
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Ik ben Ruud.
Kan ik je ergens mee helpen?