≡ Menu

Fovimea

FoViMeA – alles is met elkaar verbonden (en in synchroniciteit)

doorverbinderElke succesvolle ondernemer maakt er dagelijks gebruik van. In de regel gebeurt het onbewust en zelfs zonder te weten dat ze het gebruiken. Al jaren lang gebruik ik het bewust toe in mijn eigen bedrijven en pas het ook toe voor de groei van mijn clienten. En ook zij zijn er inmiddels aardig succesvol door geworden. Zij gingen van onbewust ondernemen naar bewust succesvol handelen.

Zo was er een zelfstandig ondernemer in de bouw die eigenlijk aan zijn plafond zat met het uurtje factuurtje mentaliteit. Op een gegeven moment zit je aan het plafond. Meer uren kun je niet maken om niet in te storten, dus meer werk kun je niet meer aannemen. En meer verdienen zit er dan helemaal niet in. Maar ook die tuinder die in de crisisperiode van jaren geleden aardig wat collega’s failliet zag gaan. En ook zij waren bijna zover want ze kregen totaal geen medewerking van de bank. Zo heb ik nog aardig wat voorbeelden van ondernemers die jarenlang bezig zijn hun passie en roeping uit te dragen, maar door omstandigheden toch getroffen worden door tegenwerkende processen. Herkenbaar?

Elke ondernemer maakt dus gebruik van zijn of haar mogelijkheid om richting te bepalen in het aankomende bedrijfsleven. In de meeste gevallen is dat het ondernemingsplan. Daarin gun je de bank en natuurlijk jezelf een blik in de toekomst. Wat verwacht ik het eerste jaar, maar ook het tweede en mogelijk ook nog het daaropvolgende jaar. Verwacht inderdaad, want je weet het niet echt zeker, toch?

Zodra je gestart bent is het oorspronkelijke plan op de achtergrond geraakt en hou je je bezig met het uitvoeren van je vakmanschap. Maar ondernemen is meer dan je vak goed uitoefenen. Goed ondernemen is blijvend vooruitzien. Blijvend je focus verleggen. Visualiseren hoe een en ander anders zou kunnen, soms ook een beetje mediteren om de rust te vinden scherp te blijven, maar ook jezelf verkopen. Want tenslotte bent je een belangrijke schakel tussen jou bedrijf en je clienten.

Fovimea staat dus voor focus, visualiseren, mediteren en affirmeren. En ik snap dat je naast je eigen kwaliteiten deze niet echt bewust inzet om je bedrijf naar een hoger plan te brengen. Sterker, misschien wist je niet eens van het bestaan ervan. En zelfs succesvolle bedrijven die geleerd hebben Fovimea in te zetten hebben nog meer succes gekregen met hun missie of doel. Begrijpelijk: want waar de focus op gericht is groeit. Maar met alleen de juiste focus heb je toch niet alles in handen.

Eigenlijk zou je echt in de toekomst willen kijken of jouw keuze wel echt de juiste is. Pas dan kun je vol gaan met het uitwerken van je eigen stappenplan. Hoe mooi zou dat zijn? De tegenwerkende krachten van te voren zien aankomen, maar doe dat dan wel met iemand naast je die je echt verder wil helpen. Die je niet alleen advies geeft wat echt zal werken, maar ook eerlijk is als jouw idee compleet de plank mis slaat.

resultaat gerichtKijk, daar staat FoViMeA voor.
Weet je, het systeem zit goed in elkaar.
Jij hebt een idee om de wereld van dienst te zijn en de wereld heeft de behoefte van jouw diensten gebruik te willen maken. Je hoeft alleen maar de juiste verbinding te hebben.
Zie mij als een ouderwetse telefonist. Ik verzet wat schakelaars en verbind je door naar een volgend level.

 

Het heeft allemaal te maken met de synchroniciteit.

Carl Gustav Jung zei het al: Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als “meer dan gewoon toeval”; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht. Jung zag synchroniciteit als een ander verklaringsmodel dat naast causaliteit zijn plaats verdiende.

Het grappige dat men in eerste instantie het random plaats vindt. Maar ik ontdekte dat je de synchroniciteit kan sturen. Jij kan dus dingen vooraf regelen dat diverse gebeurtenissen tegelijk zullen plaatsvinden.
Zo kun je op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en de juiste mensen ontmoeten.

En waarom dingen niet gaan zoals je wilt, ligt niet aan dat wat buiten je is, maar een proces die door jezelf gekeerd is. Het gaat bij die synchronisatie niet om wat jij wilt, maar wat de anderen willen. Klanten creëer je door een gun-factor. En die gun-factor leer ik je graag in een FoViMeA-traject.

Zit jij al een tijdje tegen het plafond wat mogelijkheden betreft en zie je geen mogelijkheid groter te groeien ondanks jouw ideeën? En ontbreekt bij jou die synchroniciteit? We hebben daarvoor trajecten van een half jaar of een jaar dat we samen e,e,a, kunnen synchroniseren.
Stuur mij vrijblijvend een mailtje met je vraag.
Ik leg dan graag uit wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Ruud Overstegen
Synchroniciteur