≡ Menu

Ontspannen

Veel mensen weten niet meer echt goed te ontspannen. Het lijkt ook bijna onmogelijk in deze hectische tijd. Voor het lichaam is het echter heel verstandig om af en toe een ontspannen moment te hebben. Liefst elke dag, maar voor nu is een keer in de week voldoende. Hoe meer je dit gaat doen, hoe enthousiaster je dit gaat doen.

Elke dag op je tenen lopen zorgt voor een overdosis adrenaline. Natuurlijk worden we steeds beter en blijven we volharden in onze weg, maar voordat het lichaam anders omgaat met je, wil ik toch enige hulp bieden.

Ontspannen begint met het creëren van ruimte. Zowel in tijd als in de plek waar je wilt ontspannen. Zorg dat je je ongestoord kunt afzonderen en dat de plek heel ontspannen en rustig is.

Mooi zou zijn als je een kaars zou branden, misschien ook wat wierook en niet te vergeten je lievelingsmuziek rustig op de achtergrond. Je kunt natuurlijk op bed gaan lichaam maar dan bestaat de kans dat je in slaap valt. Niets mis mee, want dat had je misschien nodig.

Beter is een makkelijke stoel te nemen. Ga dus rustig zitten en doe je ogen dicht. Het beste is om je hoofd leeg te maken. Gebruik daar een bloknote voor. Want als je je gedachte op papier zet, is het automatisch uit je hoofd.

Het eiland
Je kunt nu beginnen met heerlijk rustig te gaan ademhalen. Ontspannen en heel rustig. Je mag best je buik bewegen, als het maar heel ontspannen en rustig gaat.

Vier tellen in, vier tellen uit, vier tellen in, vier tellen uit.

Weet dat jouw gestreste geest en lichaam een donkere kleur heeft als je een kleur zou moeten kiezen voor je huidige situatie. Doe nu langzaam je ogen dicht en ga met me op pad.

Denk met je ogen dicht aan de kaars die je voor je ziet. Bedenk in je gedachte hoe je ruimte eruit ziet. Verander langzaam je beeld naar een mooie plek op een onbewoond eiland. Ruik de bloemen en planten. Ruik je omgeving en voel de rust van die omgeving.

Neem nu je mooiste kleur in gedachte. De kleur waar je steeds blijer van gaat worden. Adem die kleur met je inademing in. Hou dan even je adem in en adem je stress en ongemakken met een andere kleur uit.

Ontdek dat die mooie heldere kleur steeds meer in je lichaam komt te zitten en dat er geen plek meer is voor je oude gestreste kleur. Als je hele lichaam gevuld is met die prachtige kleur voel je het door je poriën uit je lichaam schieten.

Je zet een meter om je heen een prachtige beschermende ballon om je heen in de kleur die je door je lichaam hebt laten stromen. Heel veerkrachtig maar niets kan het doordringen. Je bent beschermt door die gekleurde ballon.

Het is nu weer tijd om terug te keren naar onze dagelijkse beslommeringen. Dit doen we langzaam met 5 tellen.

vijf – je voelt je sterk door die prachtige gekleurde ballon.

vier – je bent weer heerlijk opgeladen door het prachtige eiland.

drie – al die stress is helemaal uit je lichaam verdwenen

twee – je bent inmiddels weer helemaal in het hier en nu

een – je doet je ogen open en zit vol met nieuwe energie.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: