≡ Menu

Waarom de vingers

Meer over de vingers

waarom-vingerreflexologieDe vingers bevatten aardig wat receptoren die het immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Vingerreflexologie gaat er vanuit dat ziekte of onbalans in het lichaam veroorzaakt wordt door een vastzittende emotie of heftige trauma uit het verleden. De eerste keer dat je door een gebeurtenis een emotie hebt ervaren wordt direct door het brein gebruikt om je voor de rest van je leven te helpen bij een soortgelijk voorval. Het nadeel is echter, dat je de rest van je leven ook die bijbehorende emotie steeds weer voor je kiezen krijgt.

Door de vingers op een bepaalde manier te masseren, wordt de vastzittende en steeds terugkerende emotie op de juiste manier verwerkt in het brein. Door die rust in het hoofd, komt het zelfgenezend vermogen van het lichaam als vanzelf weer op gang en kan genezing plaatsvinden. Kortgezegd zorgt Vingerreflexologie voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest.

Als vingerreflexoloog analyseren en beïnvloeden we de gedachten en gevoelens van onze cliënten, zodat de weg naar succes voor hen duidelijk gaat worden! Dat kan voor zowel mentale als lichamelijke klachten zijn.

Hier is de nieuwe folder te downloaden

De kracht van Vingerreflexologie

dactyologieDe vorm van de vingers, de manier hoe je huid om de vingers zit, de oneffenheden in de vorm van eelt, schraalheid, e.d., maar ook of de vingers recht staan of gebogen zijn hebben allemaal te maken met de ervaringen uit je verleden. De vingers weerspiegelen, reflecteren dus je emotioneel verleden.

Vanaf de aanzet van je vingers op de rechterhand tot aan de topjes daarvan zijn ze een afspiegeling van hoe in je hoofd het verleden zit opgeslagen. Zo kun je de middelvinger van de rechterhand gebruiken om erachter te komen waar ergens in het verleden de oorzaak zit waardoor je nu een lichamelijk of geestelijk probleem ervaart.

De vingers staan namelijk in verbinding met de somato sensorische cortex. Dat deel van je brein welke de emotie filtert en terugkoppelt met je lichaam. En in de meeste gevallen zullen de emoties op de gebeurtenissen uit je verleden gebruikt worden om jouw lichaam het seintje te geven dat de huidige situatie lijkt op iets van vroeger. Je ervaart nu dan ook de emotie uit het verleden.

Daar de vingers die informatie perfect vrijgeeft bij de vragen die we stellen, zijn de vingers ook geschikt om de koppeling met de emotie uit het verleden los te koppelen. Het maakt namelijk voor je automatische piloot niet uit of je iets werkelijk meemaakt of dat je dit bedenkt. Denk bijvoorbeeld nu maar eens aan een citroen. Door deze vraag zul je terug gaan naar waar je eerder een citroen hebt ervaren. Het gevolg is dat je, net als toen, nu dit ook in je lichaam voelt.

Dat proces helpt ons snel informatie te verzamelen over dat wat we vandaag meemaken. Maar is jouw verleden niet zoals je dat gewenst had, dan ervaar je nu nog dagelijks dit proces. Zelfs zestig jaar later zul je nog exact hetzelfde kunnen ervaren. De kracht van Vingerreflexologie is nu dat de eerder ervaren emotie losgekoppeld kan worden.

Je kunt dus stellen dat de angst die je hebt voor de toekomst komt door een ervaring uit je verleden. 

Er zijn heel wat toepassingen te bedenken om Vingerreflexologie in te zetten. Denk aan heftige emoties van een verkeersongeluk, de emoties van incest jaren geleden, de heftige emotie van het eten van een verkeerde mossel, van een emotie van een conflict met bepaalde mensen uit het verleden, die je nu nog steeds kunt voelen.

Naast die informatie die uit de vingers te halen is, hebben de vingers nog een belangrijke functie bij het oplossen van de huidige problemen, namelijk ze zijn onderdeel van de tastzin. Aanraken is het meest effectieve middel om, buiten de andere zintuigen om, een goed gevoel te ontwikkelen. Aanraken zorgt voor het doorstromen van energie. Kijk maar naar Reiki, magnetiseren, maar ook naar het effect bij kleine kinderen en dieren.

Door de hectiek van alle dag zijn we vergeten dat we geboren zijn met een perfecte vaardigheid. We gebruikte de vingers om de wereld te ervaren. We ‘voelde’ perfect aan of deze wel of niet veilig was. En hoe onveiliger die was, hoe meer ‘muur’ je om je heen hebt gezet om de pijn niet te hoeven voelen. Maar het wegdrukken van die eerste pijnen zorgde er niet voor dat je later geen pijn meer vervaarde, maar dat jouw interactie met mensen om je heen ervoor zorgde dat je meer en meer gevoeliger werd.

Je kunt, bewust of onbewust, de emoties van mensen op grote afstand al ervaren. Je kunt, zodra je aan iemand denkt, al voelen hoe hij of zij zich voelt. Het is een overlevingsstrategie om je op tijd te kunnen beschermen als er beren op je pad komen. Je gebruikt dit proces dus om jezelf te beschermen. Maar je kunt die vaardigheid ook gebruiken om anderen de inzicht te bieden die ze nodig hebben. Dan is het natuurlijk wel zaak dat je zelf lekker in je vel zit en jouw emotionele problemen uit het verleden zijn opgelost. We helpen je daar graag bij.