≡ Menu

Een goede gezondheid

Een goede gezondheid is geen kwestie van geluk, maar is een mindset

Iedereen wil in goede gezondheid leven. Niemand kiest er voor om ziek te worden. Als het wel gebeurt zoeken we al snel voor de meest voor de hand liggende stap. De arts brengt in vele gevallen de juiste uitkomst. Kan deze niets vinden kan er doorgestuurd worden naar een specialist. 

Wat ik jammer vind in de huidige methodiek van specialisten is dat de mens nu uit delen bestaat met op ieder deel een expert. Kom je nu op een snijvlak van die delen terecht, zijn er meerdere specialisten die elkaar zouden moeten aanvullen. Maar ze vullen elkaar niet altijd echt aan. Ze hebben alleen oog voor hun eigen deel van de mens.

Volgens mij gaat het dan niet meer om de mens als geheel, maar als probleemgebied als zodanig. De medische wereld en zeker ook de farmaceutische industrie heeft meer kijk op een probleem die uitgeroeid moet worden met die middelen die ze zelf hebben uitgevonden.

Het nadeel van deze benadering is dat er pas naar een oplossing gekeken kan worden als er een probleem is. Dat probleem wordt inzet voor het zoeken naar een oplossing. We onderzoeken en onderzoeken en verwachten er in de toekomst een oplossing voor te vinden. We zijn zelfs al gericht aan het zoeken naar een oplossing.

Mijn vraag is dan: ‘Waar zoek je dan naar?’ Of je daar nu wel of geen antwoord op weet, het antwoord is volgens mij altijd fout. Als je kijkt naar processen die in de natuur plaatsvinden dan zie je dat het een oorzaak – gevolg patroon heeft. Het is een natuurlijk proces.

Daar waar de mens dacht oplossingen voor gevonden te hebben, heeft de natuur de mens alweer aardig ingehaald. Kijk naar de werking van antibioticum. Penicilline werd in 1928 door Alexander Fleming ontdekt. Het was een doorbraak in de bestrijding van ziekteverwekkende bacteriën. Het was toendertijd een uniek wondermiddel. Het werd rijkelijk toegediend.

Het gevolg is dat het kan uiteindelijk kan leiden tot resistenties. Dat was bij de ontdekking nog niet bekent, maar blijkt inmiddels het geval. De bacteriën worden namelijk minder gevoelig voor het middel. Sterker, ze kunnen er tegen.

Inmiddels is de medische industrie terughoudender met het geven van antibiotica. Maar in de veehouderij worden deze middelen nog steeds gegeven. Deels als therapeutisch middel en deels als groeipromotors.

We zijn bijna zo’n 100 jaar verder en we kunnen stellen dat die uitvinding van toen, nu echt achterhaald is. Sterker, hij zal ons ongezonder maken daar we vlees en kip eten die die stoffen in zich hebben. Te veel van die stoffen door ons eten zal leiden tot een verstoting als we door een dokter dit middel krijgen toegediend. Het wondermiddel van toen is dus nu onwerkbaar geworden.

Zou het niet beter zijn de oplossing niet in de toekomst te zoeken of buiten de mens gaan zoeken, maar de mens zelf als oplossing te zien. We zijn namelijk zelf instaat om ziekte en ongemakken te overwinnen. We hebben een goed afweersysteem die perfect op de omliggende natuur inwerkt. We hebben alleen nog niet echt begrepen hoe we dat effectiever kunnen doen. We zijn op de goede weg, maar kunnen nog niet alles oplossen.

In geval van bacteriën kunnen we stellen dat de natuur zijn eigen wil heeft. Bacteriën zijn er niet voor niets. We hoeven ze niet te bestrijden, we hoeven alleen maar goed tegen bestand te zijn. Kijk naar de griepvirussen. Vijfentwintig procent van de gecontroleerden waren ziek geworden. Het maakte niet uit of ze nu wel of niet geprikt waren. Je zou dus kunnen stellen dat niet de prik maar de eigen weerstandsniveau daarvan de oorzaak is.

Hoe meer we bewust worden van de kracht van de eigen genezing, hoe meer we kunnen leren van onze eigen resultaten. Genezen van binnenuit heeft nog een voordeel, je leert inzien of je je lichaam gebruikt of misbruikt.

Genezen van binnenuit gaat sneller als je veel beweegt, positieve gedachtes hebt, gezond eet en één bent met lichaam en geest. Dactyologie kan je daar op veel gebieden bij helpen. Door middel van coaching, therapie en workshops bieden we hulp om je eigen weerstand via je vingers en een verbeterde mindset op te bouwen zodat je tegen de invloeden van buitenaf beter bestand bent.

Dactyologie gaat er vanuit dat ziekte en ongemak een allergische reactie is van het lichaam die in het verleden is ontstaan. Door die oorzaak weg te nemen kan het immuunsysteem zijn werk weer optimaal verrichten. Je lichamelijk en geestelijk beschermen tegen de buitenwereld.

Graag willen we van je vernemen hoe we je nog beter kunnen helpen. Of geef hieronder je mening over ons werk. Je mag, wanneer je dat nuttig vindt, vrijelijk onze nieuwsbrief doorsturen naar mensen die onze hulp of inzichten kunnen gebruiken.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: