≡ Menu

Waarom werkt Dactyologie wel?

Veel mensen hebben na een Dactyologie-behandeling de vraag waarom de techniek van Dactyologie wel werkt en al dat andere wat ze eerder gedaan hebben niet. Ik kan daar heel kort over zijn. 

Dat komt omdat Dactyologie inwerkt op het onbewuste deel van het brein. Zoals bijna elke cursus, workshop of zelfs medicijn werken op ons denken en dus ons bewustzijn. Bedenk dat we voor 95% de dagelijkse dingen onbewust doen en maar 5% dingen bewust doen. Zou je bewust willen veranderen moet je veel moeite doen. Terwijl het in je onderbewuste veel meer effect heeft.

Ons denken in die 5% kan danig in de weg zitten. Zeker als we een sterke persoonlijkheid hebben. We willen het graag zoals we het zelf willen. Dat doen we al jaren. Het is inmiddels onze rotsvast vertrouwen in onszelf.

Behalve als je ziek bent, geen werk meer hebt of je met veranderingen bezig wilt houden. Ons denken en dus ons bewustzijn zit dan in de weg. Omdat je al jaren zo bezig bent ben je er niet echt bewust van, maar alles om je heen heb je bedacht. Wil je dat niet meer om je heen, zul je iets anders moeten denken.

Zo ook met ziekte en andere lichamelijke en geestelijke ongemakken. Maar langs je denken duurt of heel lang voor je beseft dat het ook anders kan of is onmogelijk door je vasthoudendheid aan je eigen principes.

Dactyologie werkt daarom direct in op je onbewuste patronen. Het gaat terug in de tijd waar een wissel is gezet waardoor die ziekte en/of ongemakken nu in je leven kon plaatsvinden.

Daarom is over het algemeen ook maar 1 sessie noodzakelijk. Soms willen de mensen zelf nog een keer terugkomen. Dat ligt dan meestal aan hun eigen onzekerheid. Ze zitten dan teveel in hun denken. Voor het proces is 1 behandeling voldoende maar is er wel een verandering in het leefpatroon vereist.

Tenslotte is de wissel anders gezet waardoor een andere kijk op het leven wenselijk is. Je krijgt dus ook, vooral in de eerste twee weken, huiswerk mee in de vorm van een kleine oefening die je ‘s morgens bij het wakker worden en ‘s avonds voor het slapen gaan moet doen.

Dactyologie is dus ook niet als placebo aan te merken omdat het in het onderbewuste plaatsvindt en men er dus ook niet open voor hoeft te staan. In mijn praktijk heb ik juist veel mensen die mij contracteren als laatste strohalm en echt geen vertrouwen meer hebben in welke oplossing dan ook.

Toch werkt het en merken de meeste mensen direct verschil op het moment dat ze een behandeling hebben gehad met Dactyologie.
Waar is Dactyologie voor te gebruiken?

Dactyologie stamt uit 1990 maar is begonnen doordat ik mijn vrouw middels die vingers uit coma heb gehaald. Dat was in 1995. Daarna veel mensen succesvol geholpen met de volgende klachten: Burn-out, stress, hoofdpijn, migraine, overgewicht, restless legs, nek-, schouder- en rugklachten, hernia, ADHD, RSI, incest, de gevolgen van zeer heftige emotionele gebeurtenissen, hyperventilatie, chronische vermoeidheid, verslavingen, angsten, fobieën, blokkades, e.d.

 

Zit je klacht er niet bij?

We willen dan graag met je in contact komen. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.