≡ Menu

Hulp vragen doen we niet

Normaal gesproken vragen we zelden hulp aan anderen. Maar in deze hectische tijd zijn we vertrouwd geraakt in de hulp van anderen als we ziek zijn. Bij ziekte of ongemak lijkt het ons onmogelijk bij onszelf een oplossing te vinden. We vragen hulp en verwachten dat die hulp ook aansluit bij de wensen die we hebben. Zo niet, dan zal er een second opinie volgen.

Omdat we de huidige klachten niet echt willen, is onze focus op het weghalen van die klachten. Zo nemen we een hoofdpijnpil voor de hoofdpijn die we ervaren. Elke keer als we weer hoofdpijn hebben, zal die pil nodig zijn. We behandelen namelijk onze klachten en willen niets met de oorzaak van die klachten te maken hebben, lijkt het wel.

We zitten daardoor in een vicieuze cirkel. Het is eigenlijk onmogelijk om echt van het probleem af te komen als we alleen maar klachten behandelen. Dactyologie kijkt al vanaf 1992 naar het waarom van de klachten. Inmiddels hebben we veel mensen die ogenschijnlijk niet te helpen waren, echt geholpen.

Anderen helpen kan pas als er een wisselwerking is tussen de hulpvragende en de hulpverlener. Want we werken niet aan de klacht, maar de oorzaak van de klacht. Mensen bewust maken van het krijgen van een andere visie is lastiger dan een klacht verdoezelen met een pil.

Als je de ziekte of ongemak gaat zien als reactie op een foutieve trigger, is de oplossing snel gevonden. Meestal komt dit door een energielek op het immuunsysteem. Zodra die aangetast is, kan ziekte of ongemak makkelijker in ons lichaam nestelen.

Zie het resultaat die een onafhankelijk bureau heeft gedaan naar aanleiding van de Mexicaanse griepprik. Vijfentwintig procent van de mensen die geprikt zijn, werden alsnog ziek. Maar ze hebben natuurlijk ook onderzoek gedaan bij mensen die de prik niet hebben gehad. Ook daar was het vijfentwintig procent die ziek geworden zijn.

De uitslag is volgens mij niet zo verwonderlijk. In beide gevallen was niet de griepprik maar het immuunsysteem van die vijfentwintig procent zieken de boosdoener.

Het versterken van je immuunsysteem doe je het makkelijks met een goede ademhaling, goede voeding en positief denken. Natuurlijk is bewegen ook belangrijk, maar dan pas als je ademhaling op niveau is. Anders ga je met een verkeerde ademhaling actiever bewegen, wat weer energie kost.

Afgelopen week hebben we de eerste gratis kennismakingsmiddag georganiseerd. Er was genoeg belangstelling, maar er waren er toch veel die niet konden komen. Daarom hebben we besloten die kennismakingsmiddag in november ook te houden.

Op die middag kan er vragen gesteld worden over onze benadering van klachten en laten we zien hoe we werken. Op donderdagmiddag 17 november vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom met uw vragen. Om 17.00 uur zullen we de middag afsluiten met een kleine meditatie. De middag zal weer gehouden worden aan de Zaanweg 70A te Wormerveer.

Via email kunt u zich voor die gratis middag opgeven.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: