≡ Menu

Focus

Begin vorig jaar nam ik een besluit om minder behandelingen te doen en mij meer en meer te gaan richten op het op papier zetten van mijn methodiek en die in een opleiding te gieten. Het werden uiteindelijk twee opleidingen van ieder 7 dagen in 2012.

Er was daarvoor veel belangstelling. Zeker omdat ik niet veel reclame heb gemaakt. En daardoor heel weinig mensen weet hebben van mijn methodiek. Ik heb trouwens in al die jaren heel weinig reclame gemaakt. En als ik wel in de belangstelling was, ging het over de behandelingen zelf.

Zo stond ik september 2004 met een groot artikel in de ParaVisie en in diezelfde maand in Ahoy met Vingerlezen en ook in 2011 werd er in ParaVisie een artikel aan mijn werk gewijd. En ook het blad Zin schreef in 2011 een artikel over een cliënt die bij mij was geweest met restless-legs.

Maar dit jaar begon eigenlijk toch anders dan voorgaande jaren. Er waren in de afgelopen maanden veel minder cliënten dan normaal. In eerste instantie schrok ik daarvan, maar even later wist ik waardoor het kwam. Wat wel gebeurde was dat er steeds meer beurzen op mijn pad kwamen. Als eerste was het Sooner uit Dedemsvaart die aangaf een grote beurs te organiseren op 12 en 13 april in Hoevelaken. Dat was in december en het leek nog allemaal niet relevant en veel te ver vooruit.

En na de afsluiting van de laatste 7-daagse opleiding was Annemieke Cornelisse uit IJsselstein zo enthousiast over haar ervaringen met Vingerreflezxologie dat ze besloot samen met mij op de Lotusbeurs in Houten te gaan staan. Zoals je misschien weet is die op 17 maart en is een vervolg van de Onkruidbeurs die al 28 jaar lang bewezen heeft zeer belangrijk te zijn.

 

Veranderen

Zo langzaam aan besefte dat veranderingen plaatsvinden in je leven door de focus en je doel die je voor ogen hebt. En hoe meer je gelooft in dat wat je wilt bereiken, hoe eerder dit ook steeds duidelijker wordt. Dat wat je denkt kan wel eens uitkomen.

En ook voor mij was het belangrijk te beseffen dat mijn inkomen minder werd omdat mijn focus op de opleidingen gericht werd. En dat het even wat tijd kost voordat alles die kant op wijst.

Soms moet je naar je hart luisteren en de dagelijkse dingen gewoon even loslaten. Zeker als je het steeds moeilijker krijg en veel hebt te verduren. Natuurlijk is het pijnlijk als je veranderen wil en je daar geen mogelijkheden voor ziet. En de meeste mensen berusten daar elke keer weer in. Het wordt een vicieuze cirkel. Maar waar je naar kijkt zijn de gevoelens van het resultaat wat je nu hebt.

We voelen dat we veranderen willen, maar gebruiken de oude patronen als argument om het toch maar niet te doen. Een onmogelijke zaak om echt te veranderen.

Stel je wilt mijn opleiding doen die aanstaande zondag 3 maart wordt gehouden. Maar je merkt dat je die 295,- euro geheel niet kan betalen. Je oude focus zou dan zijn. ‘Zie je wel, ik moet wel zo door blijven gaan met mijn leven, want ik heb zelfs geen geld om rond te komen deze maand’. Die gedachte zorgt voor een vastgeroest pad die je waarschijnlijk al jaren loopt.

Je gedachte en de focus zou echter moeten zijn: ‘Wat moet ik doen om die opleiding toch te doen, waardoor mijn leven totaal anders gaat verlopen?’ Dan zou je wel tot verrassende resultaten kunnen komen.

Zo had ik in één van de groepen uit het afgelopen jaar, iemand die de kracht bezat om aan mij te vragen of het in termijnen kon. Want ze voelde dat die opleiding haar leven drastisch zou veranderen. Gelukkig deed ze dat en ze heeft er natuurlijk geen spijt van gehad. Het was moedig van haar om haar ‘oude ik’ even aan de kant te zetten, met al die gevoelens waar ze inzat, en de kracht en de focus te vinden om mij die vraag te stellen.

Succes is het resultaat van buiten je comfort zone treden. Het is het resultaat van het verleden los te laten en in het diepe te springen. Het is het resultaat van je eigen intuïtie volgen zonder naar anderen te luisteren. Of je zelfs druk te maken wat de consequenties zijn van je stappen die je wilt nemen.

Mijn keus heb ik inmiddels maakt en ik ben er heel gelukkig mee. Ondanks de benarde situatie waarin ik de afgelopen maanden zat. Mijn focus blijft gericht op de opleidingen en beurzen bezoeken. En de sessies geef ik uit handen aan bekwame mensen.

Ik wil in elke provincie iemand hebben die Vingerlezen of vingerreflexologie kan uitdragen zodat ik mensen kan doorsturen die daarvan gebruik willen maken. We hebben elkaar nodig en hoe meer gelijkgestemden dit werk doen, hoe sterker het netwerk gaat worden.

 

Waar ga jij voor?

Je kunt kiezen voor de argumenten die je altijd al weet te benoemen of je gaat voor je kansen die je in je leven krijgt?

Je opgeven voor de aankomende opleiding Vingerlezen kan nog tot en met woensdagmiddag 27 februari 15.00 uur. En een oplossing is altijd voorhanden.
Misschien is dit wel je enige kans om je eigen (hoog)gevoeligheid met Vingerlezen te combineren.

Het is aan jou de keus.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: