≡ Menu

Gebruiken we onze intuïtie nog wel

Gebruiken we onze intuïtie nog wel?

Heel vroeger wist ik niet eens van het bestaan van mijn intuïtie af. En daar leefde ik ook naar. Ik herken het vandaag de dag als ik naar bepaalde mensen kijk. 

En dan bedoel ik niet alleen de vorm van de middelvinger op de linkerhand, maar gewoon aan de reacties van mensen.
Steeds meer merk ik dat er niet echt geluisterd wordt naar anderen. Ja, om direct een weerwoord te hebben of de eigen mening te geven in plaats van de mens in zijn eigen waarde te laten. Maar dat is niet echt luisteren.

Ook ik was van de wereld in plaats van met de wereld. Ik voelde mij of aangevallen of niet begrepen of… noem het maar en ik was het. En zo reageerde ik ook op die wereld.
Toen ik leerde te luisteren was het snel anders. Echt luisteren is voor je zien wat de andere jou te vertellen heeft.  Wat gaaf was dat om die verandering te ervaren.

Het ging bij mij zo ver dat ik niet alleen voor mij zag wat er verteld werd, ik ging ook voelen wat je bedoelde. De echte pijn die jij hebt in mijn eigen lijf ervaren. Schrikken was dat die eerste keer.
Maar ik wilde steeds meer. Het was of ik terugging naar wat ik kwijt was. Er was natuurlijk wel een stemmetje wat vertelde dat mannen dit niet doen. Het is zweverig en niet te controleren. Sterker, misschien nemen entiteiten jouw leven wel over, werd er gezegd. 

Maar mijn verlangen naar meer was groter en ik ontdekte dat zodra je heerlijk ontspannen bent je meer dingen kunt dan je zou verwachten. En bij het ontwikkelen van mijn intuïtie werden mijn handen steeds warm. Alsof er energie uit die handen kwam.
Eerst dacht ik nog dat het niet echt was, maar toen ook anderen dat gingen opmerken werd ik er toch wel heel enthousiast over. Wat kon ik daar mee? Ik las toen verhalen over Reiki. Een helende energie die je via de handen aan anderen kan geven.

Bij de eerste les werd mij al verteld dat mijn energiestroom heel sterk was. Ze vroeg ook waarom ik dan toch dit wilde leren. Mijn antwoord was om er meer duidelijkheid over te krijgen. De energie was er toch al.
Maar er gebeurde meer met mij. Naast die helende handen werd ook mijn intuïtie steeds sterker. Zonder dat mensen maar iets hoefde te zeggen kon ik hen dingen vertellen die ze pas hadden ervaren. Ik voelde hun energie en kon hun emoties voelen. Hoe cool is dat?

Eng natuurlijk. Ik ben een man. Nuchter en zo. Of ik nu Reiki leerde of mijn intuïtie leerde ontdekken. Ik was altijd de enige man tussen al die vrouwen. Soms dacht ik wel eens, wat doe ik hier?
Maar gaande weg werd het mij steeds duidelijker. Dit is wat ik wil. En niet alleen luisteren wat mensen op hun hart hebben, maar ook invoelen waar de pijn zit. Daardoor werd mijn intuïtie steeds sterker.

Zo sterk dat ik op een dag tegen onze telefoniste, die ver van mij verwijderd was, zei om die dame aan de lijn te vertellen dat ze haar lenzen uit moet doen. Welke dame? Welke lenzen? Hoe kan ik dat weten? En zo reageerde ze ook. Uiteindelijk vroeg ze het toch en was verbaasd van het antwoord wat ze toen kreeg. Het was haar moeder die belde en wilde haar vertellen dat ze brandende ogen had en niet wist wat ze doen moest. En ja, ze had die morgen net nieuwe contactlenzen.

Ik ging natuurlijk verder met ontwikkelen. Want het was toch wel heel verbazend dat ik dat allemaal kon. Ik werd er steeds enthousiaster over. Ik vroeg mijn jongste dochter zelfs die op school zat in Amsterdam om van de klas hun voor- en achternaam op te schrijven. Papier en envelop gaf ik mee. Ze moesten zelf het papier in de envelop doen en ik zou het zonder open te maken wat er in mij opkwam door te geven. Aan het eind van dat schooljaar kreeg ik de laatste envelop in mijn handen en schrok. Ik gaf als antwoord. Deze moet snel naar haar oma gaan. Er is iets flink mis met oma. Gelukkig wist mijn dochter het telefoonnummer van die schoolvriendin en ze konden net op tijd bij oma zijn.

Tsja, wat doe je dan met die ontwikkelingen?
In eerste instantie niks. Hoe pak je zoiets aan. Waar kun je een baan vinden om je vaardigheden in te zetten. Het bleef een hobby en in het weekend was ik veel te vinden op alternatieve beurzen. Maar na een jaar had ik het wel gehad. Niet voor de mensen die hulp nodig hebben, maar ik zag en voelde ook mijn collega’s als ik bij hen in de buurt was. En die voelde op zijn zachtst gezegd niet altijd prettig. Zo kan en wilde ik niet werken.

Nu ik de opleiding Vingerreflexologie kan overlaten aan mijn docenten is het weer tijd om terug te keren naar de basis. Nee, niet om op beurzen te gaan staan. Maar anderen te helpen hun intuïtie te ontwikkelen. Het heeft mij namelijk goed geholpen om de juiste keuzes te maken de laatste jaren en met de juiste mensen in zee te gaan.

Of het nu voor jezelf is of om je bedrijf verder uit te bouwen, je intuïtie heb je nodig om de toekomst naar je hand te zetten. Veel ondernemers hebben er al gebruik van gemaakt. Dus waarom jij niet?

Laat even weten of ook jij van je intuïtie gebruik maakt, of dat je liever vertrouwd op je opgedane kennis?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: