≡ Menu

online opleiding

Online opleiding

dvd-hoes-opleidingVanaf dit weekend bezig met het vertalen van mijn 7-daagse opleiding vingerreflexologie naar een online versie.

Toch een geheel andere benadering dan 7 dagen met cursisten bezig zijn. In 2011 toen ik mijn methodiek ging opschrijven als lesstof stond ik ook voor zo’n lastig parket.

En nu in 2017 kom ik er toch achter dat het niet zo simpel is dan gedacht. Ben opnieuw naar de tekentafel gegaan om niet zomaar mijn lesstof over te nemen.

Het denken dus uitzetten en mijn intuïtie laten spreken. Dat gebeurde ook in 2011 en met succes. Wat ik toen alleen maar hoopte is wel degelijk uitgekomen. Wat ik 25 jaar automatisch deed met mensen, kon ik via die opleiding aan andere overdragen.De meeste hebben inmiddels mijn kennis in hun praktijk toegepast. Hoe cool is dat?

Waarom een online opleiding?

Er is steeds meer vraag naar online opleidingen. Winkels sluiten omdat er steeds meer via internet gekocht en gelezen wordt. Ook schriftelijke cursussen draaien goede cijfers.

Maar wat ik natuurlijk vaak hoorde was dat niet alleen de afstand soms een drempel was, maar voornamelijk die zeven dagen niet altijd paste in hun agenda. Soms kunnen ze 1 of 2 dagen niet en moet er weer een oplossing gevonden worden.

En, voor mij is het ook weer een nieuwe stap om via de computer, internet, mail, webinars, e.d. contact te maken met onze (nieuwe) cliënten. Eerst dacht ikdat die mogelijkheid voor Vingerreflexologie niet mogelijk was. Juist omdat het toch over emotionele processen gaat.

Maar ik merkte dat als mensen gewoon thuis zitten en mij bellen voor een interventie, dat dieper werkt dan als ze op consult zouden komen. Het komt natuurlijk dat jij in je veilige omgeving zit en geen weerstanden daarbij ondervindt.

Het is nog een hoop werk en voorlopig hard werken, maar begin mei wil ik toch van start gaan. Als je geïnteresseerd bent in de online versie hoor ik het graag. Heb je vragen daarover zie ik het wel in je reactie hieronder.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.