≡ Menu

Spirituele vereniging

Maandagavond 16 april jl was ik gastspreker bij De Nederlandse Vereniging Van Spiritualisten Harmonia, afdeling Alkmaar. Wat een hartelijk welkom en een prachtige groep spirituele mensen met de beide benen nog steeds op de grond.

Veel van de grote groep toehoorders waren niet op de hoogte van mijn komst. Soms is het wel lekker dat er geen voorkennis is. Tenslotte maak je in je hoofd allemaal eigen inzichten en soms oordeel je voordat je echt weet wat er aan de hand is.

Voor mij was het een heerlijke avond vol inzichten die ik mocht geven aan de 24 mensen die aanwezig waren. Natuurlijk kan je in een avond niet iedereen helpen. Neuro System Recover en Vingerreflexologie werkt wel heel snel, maar je moet de mensen wel de gelegenheid geven hun emoties de vrije loop te laten.

Ook zij hadden natuurlijk nooit gehoord van Dactyologie of van wat ik aan het doen was. Voor een paar mensen kwam ik als geroepen. Leuk om te zien hoe ze reageren als ik direct na de sessie vraag nog even aan die trauma te denken en het oude gevoel weer op te roepen. Onmogelijk was het. Wat ze ook proberen, het lukte ze niet om het oude terug te halen.

Alleen het nieuwe gevoel wat ze er graag voor in de plaats wilde hebben was actief. Sommige moesten lachen om hun traumatische herinnering.

Je snapt dat ik met een tevreden gevoel veel te laat weer naar huis reed. Natuurlijk lopen mijn avonden uit. Ik heb aandacht voor de oplossing en niet voor hoe laat het nu is. De avond was in het buurthuis en de eigenaar stond al meer dan 45 minuten te wachten om af te sluiten. Hij zal mij niet leuk hebben gevonden.

Gelukkig wil het bestuur mij volgend jaar weer. Dan kan ik mooi het nare gevoel van die man weghalen.

Voor mij is het duidelijk. Nog meer reclame maken en meer mensen duidelijk maken dat Dactyologie Nederland aan de weg timmert en mensen met nare emoties heel snel, vaak binnen 5 minuten, echt kan verlossen van hun probleem.

Het is dan wel zaak dat je als cliënt twee dingen goed moet weten. Wat voor een heftige emotie heb ik die ik kwijt wil en wat wil ik er voor terug. In mij sessies merk ik dat daar de meeste tijd voor nodig is.

Natuurlijk is het logisch. Mensen komen bij mij omdat ze een klacht hebben die ze kwijt willen. Voor hen is het duidelijk. De therapeut haalt het weg. Jammergenoeg werkt het niet zo. Door juist de cliënt aan het werk te zetten gaat het niet alleen sneller maar het is ook definitief uit het systeem van die cliënten.

Zijn er nog verenigingen, buurthuizen, instellingen en/of bedrijven die een lezing van Dactyologie over het geheim over Emotiemanagement willen?
Laat het mij weten. Hoe meer mensen bewust zijn van hun emotioneel woordenboek en hoe ze dat managen in hun leven, hoe beter het is. Laten we zeggen dat het preventief heel goed werkt.

Als je namelijk in staat bent om je emotie zelf te regelen, zal het gevolg navenant zijn.
Jij hebt dan de touwtjes in handen en je voelt je sterk in je handelen.

Ik hoor graag van je.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.