≡ Menu

Waarom aanraken zo belangrijk is voor je succes

aanrakenVoelen is het eerste zintuig die je hebt ontwikkeld in je leven. In die negen maanden in de baarmoeder was het voelen de enige mogelijkheid om je omgeving waar te nemen. Dat was alleen maar de binnenkant van de buik van je moeder, maar je raakte er steeds meer vertrouwd mee en je ontwikkelde een soort van vertrouwen om wat je voelde. Je leefde in liefde.

Dat was niet anders na je geboorte. Ook in die eerste weken kon je alleen maar via het voelen waarnemen. Je voelde zelfs aan hoe veilig je omgeving was. (Hooggevoelige mensen weten nu waar het vandaan komt). Je ontwikkelde daarmee een zesde zintuig. En bij de meeste verdween deze door de andere zintuigen die je ontwikkelde. Je leerde reageren wat je hoorde, kwam er achter dat je moeder soms buiten je bereik was doordat je steeds scherper kon zien en je leerde ook je stem te gebruiken. 

Die kinderen die in die eerste jaren na de geboorte veel lichamelijk contact met moeders had voelde zich sneller veilig (baarmoedereffect). Want dat had je negen maanden lang ook gevoeld. De warmte van die baarmoeder en die gedempte indrukken van buitenaf. Kinderen die op deze manier groot zijn geworden hebben over het algemeen meer vertrouwen in de medemens, zijn positiever ingesteld en gaan eerder uitdagingen aan. 

Wat ook opvalt is dat die kinderen ook meer vertrouwen op hun intuïtie hebben op latere leeftijd. Het aanvoelen die in de baarmoeder is ontwikkeld is door het gebruik van die andere zintuigen niet achtergebleven. Het is vaak nog sterker geworden en in de loop van tijd een hulpmiddel geworden. Hun zesde zintuig zoals velen het noemen is weer hun eerste zintuig geworden. Ze voelen mensen perfect aan waarmee ze zaken gaan doen. En daardoor zijn ze beter instaat om succes aan te trekken. 

Je zou kunnen zeggen dat die eerste jaren van je leven bepalend zijn voor jouw succes in het leven. Gelukkig is er aardig wat te veranderen als je niet een optimale jeugd hebt gehad. Ik ontdekte jaren geleden dat onze vingers niet alleen laten zien hoe jouw jeugd is geweest, ik ontdekte ook dat toen jouw hersenen gevormd werden ook je vingers te voorschijn kwamen. En die werden je eerste mogelijkheid om je omgeving aan te voelen. 

Gelukkig is ons brein maakbaar en kan je oude patronen veranderen. En door massage op de vingers en handen geef je dus net zo’n vertrouwd gevoel voor je brein als toen in die baarmoedertijd. Ook als het heel wat jaren geleden was dat je liefdevol aangeraakt bent werkt het. Want door die massage komen er in de hersenen een stof vrij die jouw een ontspannen gevoel geeft. Probeer het eens uit en je zult merken dat je je over een tijdje heel anders gaat voelen.

Hoe je dat doet?

Omsluit met je ene hand de hele wijsvinger van de andere hand. Hou het een minuutje vast en wissel om met je andere hand en je andere wijsvinger. Inmiddels zijn er veel coaches in Nederland en België die deze methodiek toepassen in hun praktijk om je verder te helpen op je weg naar jouw succes. 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.