≡ Menu

Wat is het verschil

conditieAls jouw spieren door een ongeval even niet doen wat je daarvoor wel kon helpt een fysiotherapeut je weer op de been door je te vertellen hoe jij je spieren weer goed kan gebruiken. In de regel geven ze je ook huiswerk mee om bepaalde oefeningen thuis kan doen.

De fysio wat goed voor je is als je last heb met bijvoorbeeld lopen. Niet dat jij op oudere leeftijd nog moet leren hoe je moet lopen. Dat heb je in je jeugd geleerd en op een gegeven moment is het in je onderbewuste geplaatst hoef je er nooit meer over na te denken. Als je last heb van je spieren heeft het geen zin om te weten hoe je moet lopen.

Maar door die verwonding of ongemak doen alle spieren pijn en dat wil je natuurlijk niet. Door bepaalde oefeningen die de spieren weer soepel maakt kun je na een tijdje weer gewoon bewegen en gaat alles weer vanuit je onderbewuste.

Ik zie mijzelf eigenlijk ook als die fysiotherapeut. Zeker als jouw leven niet gaat zoals je wilt. Eigenlijk is jouw leefwijze in het onderbewuste geplaatst. Je hebt niet in de gaten dat het al een tijdje geleden niet goed ging en je dwaalt steeds verder af van je vroegere gedachten of doel. Je bent even de weg kwijt zonder dat je op ideeën komt om dat te veranderen. Je zit dus in een vicieuze cirkel.

Wat ik dan doe is jouw onbewuste handelen zichtbaar maken en aanwijzingen en opdrachten geven om je onbewuste bewust te maken dat het anders kan. Want je kunt bewust zijn dat je ergens last van heb of dat er iets moet veranderen in je leven, maar je doet de meeste dingen onbewust. En juist dat onbewuste handelen houdt je in een vicieuze cirkel wat je ook doet.

Ik snap als je zegt dat jouw leven niet zo door jou is gekozen en dat het door anderen kwam. Maar jij bent wel de enige die daar verandering in aan kan brengen. Zo ben ik nu eenmaal is ook zo’n kreet uit jouw bewustzijn om niet te hoeven veranderen. Wat dat is eng en je weet niet waar je uitkomt. Je het zoveel onbewust meegemaakt dat je niet in de gaten hebt dat je van het pad afgeweken bent. Dat het niet in 1 keer opgelost is, moge duidelijk zijn want jou systeem heeft je aardig in zijn greep en dat is er heel sterk ingesleten.

De fysio heeft verstand van jouw spieren en helpt je weer onbewust te lopen en ik heb verstand van jouw onbewust gedrag dat ik je kan helpen bewust te leven. En ook bij mij kan het even zeer doen als je met mijn oefeningen aan de slag gaat, maar net als bij de fysio, je wordt wel bewust dat je een leven hebt wat je wilt.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.