≡ Menu

De klacht is niet de oplossing

In de meeste behandelmethodes wordt de klacht gezien als uitgangspunt. Logisch, want je komt voor die klacht bij een specialist.En je wil graag van die klacht af.

Onlogisch als je bedenkt dat de klacht het resultaat kan zijn van iets. Je bent gevallen en daardoor heb je de klacht. In vele gevallen zal direct duidelijk zijn waardoor die klacht is ontstaan. Zodra de pijn weg is nadat je gevallen bent, loop je weer verder. Soms heeft het dus even tijd nodig om het vanzelf te laten oplossen.

Lastiger is, als je niet weet waardoor je de klacht hebt.
Bijvoorbeeld bij migraine, of een hernia, of een allergie. Veel behandelmethodes weten niet waardoor je iets hebt en geven dus een mogelijk middel voor het oplossen van de klacht.
Maar een hernia smeer je niet weg met een zalf, een allergie haal je niet weg met een pilletje en een astma haal je niet weg met een puffertje. De klachten zijn misschien wel voor het oog verdwenen, maar de oorzaak zit er nog steeds.

Ga je voorbij aan die oorzaak, dan blijf je afhankelijk van die smeermiddeltjes die je voorgeschreven hebt gekregen. In de hoop dat dat de oplossing zou kunnen zijn. Maar stop je met die middelen, dan komen de klachten als vanzelf weer naar voren.

De middelen zijn in de meeste gevallen een onderdrukking van de symptomen. Antidepressivum is ook zo’n goed voorbeeld. Slik je die, dan voel je je niet depressief. Stop je daarmee, zelfs na jaren gebruikt te hebben, dan komen die oude gevoelens direct weer naar boven. Ze lossen het probleem dus niet. Ze onderdrukken alleen maar. Zo ook met artrose, migraine, rugklachten, eigenlijk teveel om op te noemen.

We worden in leven gehouden met medicijnen en middelen die ons leven dragelijker zouden moeten maken. Wat ze eigenlijk doen, is van ons zombies maken. Afhankelijk geworden van die producten die we eigenlijk niet nodig hoeven te hebben. Ons systeem zit echt uniek in elkaar en je lichaam heeft een overlevingsdrang. Soms denkt je brein daar anders over en heeft snel een medicijn nodig. We zijn zo opgevoed. Heb je een klacht dan is er wel iemand die je kan helpen.

Wil je echt van je klachten af, zul je toch moeten kijken wat de reden is van die klacht.
Gelukkig kan dat met Dactyologie op een heel eenvoudige manier. Via de vingers namelijk. De vingers staan in verbinding met de somato sensorische cortex. Dat is een deel van het brein dat de pijnafhandeling regelt maar ook voor het aansturen van de eigen genezing. Zeg maar het immuunsysteem. Het brein bezit de oplossing, maar weet het vaak niet zelf meer te vinden.

Dactyologie ziet je klacht of ongemak dus als een allergische reactie op een eerder voorval of een verkeerde aansturing van de cortex. Daarom gaan we niet alleen die klacht behandelen maar eigenlijk direct naar de oorzaak waar je lichaam de oorspronkelijke zelfsupporting heeft stilgelegd.

 

Dactyologie heeft eerder succes gehad bij de volgende probleemstellingen:

–  Restless Legs
–  Depressie
–  Hernia
–  Nek-, schouder- en rugklachten
–  Allergie
–  Trauma’s
–  Stress
–  ADHD 

 

Naast onze methodiek leveren we ook energiezolen voor de doorstraling naar de benen. De energiezolen zijn zodanig samengesteld dat ze een frequentie-energie bevatten voor mensen die last hebben van vermoeide of tintelende benen.

Binnen enkele minuten is er duidelijk effect waarneembaar. De zolen bevatten geen externe voeding of magneten en blijven door de speciale samenstelling jaren werken. De zolen zijn zowel voor gewone als voor sportschoenen beschikbaar.

Bel voor een vrijblijvende afspraak ++31(0)6 23832906.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: