≡ Menu

Afvallen

AFVALLEN! Hype, Rage of Succesverhaal

Volgens Wikipedia is een hype een verschijnsel dat bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit mechanisme kan zijn dat iets wat als een hype begint, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel. Vooral de vele dieetmethodes vallen daaronder. Zeker gezien de bijna altijd aanwezige jo-jo-effecten na een dieet. Het begint altijd goed maar blijkt tenslotte maar van korte duur.
Wanneer een verschijnsel in een korte periode mateloos populair is geworden, en ontstaan is zonder exceptionele media-aandacht, wordt dit een rage genoemd. Inmiddels kun je Sonja Bakker tot die rage rekenen.
Succesverhalen
daarentegen hebben een veel langere uitwerking. Vele jaren lang en soms wel eeuwen lang. Zie b.v. de uitvinding van iets simpels als een knijper of de paperclip of de auto. Eigenlijk zou je dan het jo-jo-effect na een dieet ook een succesverhaal kunnen noemen. Dat is er namelijk elke keer weer na een poging om af te vallen. Maar zijn we daar blij mee. Nee toch?

Verkeerde winst
Willen we een hype, rage of succesverhaal goed interpreteren moeten we natuurlijk kijken aan welke kant we staan van het verhaal. Kijk je naar de ontwikkelaars van die dieetmethodes dan hebben die wel degelijk succes. Ze komen als paddestoelen uit de grond. Goed voor de economie en de bedrijven maar een verkeerde winst lijkt mij. Jij als consument zou succesvol moeten zijn met het slagen en niet altijd een kortstondig succes moeten hebben. Volgens mij is het verstandig om niet op een hype of rage  in te gaan. Beter is te kijken of het voor jezelf een succesverhaal kan gaan worden.

Succesverhaal
Willen je afvallen tot een succesverhaal bombarderen is het verstandig dus niet meer de weg te betreden die je eerder hebt gevolgd.
De fout die je maakte bij je zoektocht naar de juiste methode is dat je vaak niet ontspannen was en door de bomen het bos niet meer kon zien. Het was daardoor bijna onmogelijk om je te ontspannen en daardoor koos je weer voor de weg van de minste weestand. Maar blijf je doen wat je altijd al (onbewust) doet zal er nooit verandering plaats vinden. Maar zeg eens eerlijk, zeg en doe je de leukste dingen als je ontspannen bent of als je in een woedeaanval zit. Natuurlijk als je ontspannen bent. Het voordeel van ontspannen zijn is dat ook de spijsvertering goed op gang kan komen.

Spijsvertering
Afvallen kan alleen een succesverhaal worden als je het op de juiste manier oppakt. Wees eens eerlijk. Als je om je heen kijkt naar al die slanke dennen en je ziet ze schransen en eten wat ze willen. Ben je dan toch wel diep in je hart een beetje jaloers! Besef eens goed waarom zij wel en jij niet alles kunnen eten. Hoe dat kan? Het heeft alles te maken met je emotie en de werking van die emotie op je spijsvertering.
Blijf je het dus zoeken in je eetpatroon en minder moeten/mogen eten los je het probleem niet op maar verschuif je elke keer weer je succesverhaal, van blijvend op gewicht  zijn, naar de toekomst. En ben je het diëten opeens weer zat of red je het niet meer, is het jo-jo-effect de beloning voor je inzet. Zonde van al die moeite, je geld en niet te vergeten voor je zelfvertrouwen.

Kom voor jezelf op en zoek het niet meer in voeding, maar investeer in jezelf. Je zult versteld staan van het resultaat. Je kunt, nee moet, echt op en andere manier afvallen!

Gelukkig starten we in september op de woensdagavond de 10-wekelijkse cursusSlanker zonder dieet die we al sinds 2007 met veel succes hebben.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.