≡ Menu

Geef mij een vinger

Geef mij één vinger…

Dan vertel ik je alles over jouw leven.

Al heel vroeg in mijn leven kwam ik er achter dat ik na het handenschudden diverse zaken over die persoon wist. Het gebeurde in een flits. Niet alleen gedachtes, maar ook beelden vlogen in een flits voorbij. Ik kon daar echter met niemand over praten. Zelfs mijn ouders niet. En vrienden had ik toen niet echt. We kwamen nooit ergens. Behalve als er in de buurt iemand jarig was. 

Op verjaardagsfeestjes bij buren was ik die namen vergeten van voor mij onbekende mensen, maar wist wel wat ze mankeerden en zelfs wat er in de nabije toekomst met hen ging gebeuren. Ik voelde mij die eerste jaren ook niet echt gelukkig. 

Zelfs over mijn schooltijd kan ik mij niet veel herinneren. Wel van de dingen die ik voelde n zag die anderen niet opmerkte. Maar daar kon ik toen niets mee. Ik kon er zelfs thuis niet over te praten. Ik weet nog dat ik op een dag vertelde dat er op kleuterschool over beschermengelen werd verteld. (Ik zat toen even op een katholieke school.) Trots als een Pauw vertelde ik dat thuis en dat ik ’s avonds in het bed ze zag en met ze praatte.   

Dat had ik toen beter niet kunnen doen. Mijn ouders flipten. Daarna wist ik het. Nooit iets vertellen waar de ander ook niet over praat. 

Gelukkig heeft het mij ook goed geholpen.
Ik hoefde iemand maar een hand te geven en wist met wie ik te doen had. 

En uiteindelijk was het duidelijk. Na in veel grafische bedrijven gewerkt te hebben en veel toekomst visies voor ze doorgegeven hebben, was het opeens uiterlijk.

Ik moest er meer mensen mee helpen. 

Vertellen dat het verleden invloed heeft op de rest van je leven, maar wel je leven anders kan als je het verleden anders ziet. Ook ik ben mijn verleden anders gaan zien. Al die gebeurtenissen waren nodig om mij ergens naar toe te brengen. 

Een belangrijk voorbeeld voor mij zei ooit: Doe niet wat je leuk vindt, maar vindt leuk wat je doet. 

En ik kan je vertellen dat ik volop geniet als ik mensen de handen schut en naar de vingers kijk. 

Twijfel die ik als kind had is nu verandert in vertrouwen. Wat anderen ook zeggen.

Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. 

Jammer dat niet iedereen zijn of haar kwaliteiten zien als belangrijk element. 

Want jouw kwaliteiten zijn krachtige hulpmiddelen die alleen jij kunt gebruiken. 

Maak daar gebruik van en trek je niets aan van anderen. 

Ook jij hebt het in de vingers. 

Je verleden, maar ook je mogelijkheid om uniek te zijn voor de toekomt. 

 

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: