≡ Menu

Vingerreflexologie lijkt op …

opleiding vingerreflexologieWat een belangstelling hebben we gehad op de beurzen waar we de afgelopen tijd aanwezig waren. Onze stand op de Lotusbeurs werd druk bezocht en Annemieke van Praktijk Niiraja uit IJsselstein was die dag druk in de weer om Vingerreflex te demonstreren.

Maar ook op die twee dagen MassageVakBeurs had Vingerreflex veel belangstelling. Naast onze stand gaven we aan het eind van de dag een workshop waar veel belangstelling voor was. Annemieke, Marian en Jeffrey waren die dagen volop aan het demonstreren.

 

Een veel gehoorde kreet op al die dagen was toch wel dat Vingerreflexologie leek op…. 

En dat varieerde van voetreflex tot handlezen, EMDR tot EFT, en van NLP tot Reiki en nog een paar andere voorbeelden waar ik inmiddels de namen van vergeten ben.

Grappig om dit zo te ervaren.
We hebben natuurlijk een referentiemodel nodig. We vergelijken alles met elkaar om tot een goede beslissing te komen. Dat gebeurt voornamelijk in ons brein die alles voor ons afweegt. Die bekijkt iedere seconden van ons leven of het niet gevaarlijk of te veel belastend is voor ons.

Het lastige is met iets unieks, dat het niet te vergelijken is met iets wat je al in je herinnering hebt zitten. En dan wordt het voor het brein lastig om daar een vooropgezet oordeel over te hebben.
Je kunt het vergelijken met iets wat je jaren lekker vind en opeens daar misselijk van bent. Het brein geeft vanaf dat moment jou een ander emotie over dat voorheen heerlijke eten. Doe je daar niets aan, dan blijft het je hele leven zo.

 

Hoe nu omgaan met nieuwe dingen in je leven?
Zoals bijvoorbeeld om voor Vingerreflexologie te kiezen?

Waar het in het brein om gaat is jou te beschermen tegen ongewenste indringers. En het helpt je door uit je geheugen informatie te halen. Voor je brein perfect, maar je leeft eigenlijk in een vicieuze cirkel.
Om die te doorbreken zijn er eigenlijk drie mogelijkheden om dat te doen. Maar de een is effectiever dan de ander. Het gaat om de driehoek Denken-Voelen-Doen. Denk je anders dan zullen de volgende stappen anders zijn. Zo ook met anders Doen. Anders Voelen geeft echter het meest effectieve resultaat.

Maar daar moet je wel wat voor doen. Je focus zou dan voorbij het probleem moeten liggen en uiteindelijk gaan over hoe je je zult voelen als de oplossing is bereikt. Zie het als een ondernemingsplan als je een bedrijf opzet. Daarin doe je een prognose wat je in de aankomende vijf jaar wilt verwachten.

Dactyologie Nederland wil mensen graag verder helpen. De eerste vraag die wij dan ook stellen is: ‘Wat ga je doen als je dit probleem niet meer hebt?’. Natuurlijk zal er in je brein geen referentie te vinden zijn over welk gevoel dat zou moeten opleveren.

Maar zodra je dit kunt bedenken, voel je dit ook direct. Dit gevoel is dan je focus voor de aankomende dagen. Je zult merken dat veranderingen in je leven gaan plaatsvinden als je daarmee bezig bent.

Daar je ook een eindresultaat hebt neergezet, is het pad daar naar toe ook duidelijk. Wil je van je oude patronen af, van je belemmerende overtuigingen en van je huidige situatie? Dan is het goed te weten dat Dactyologie in de meeste gevallen in 1 behandeling resultaat boekt.

Of je nu wel of niet Vingerreflex met iets anders wilt vergelijken, het moet gaan over wat je wilt bereiken. Voor de een is het het doorbreken van oude patronen en voor de ander is het het oplossen van een ziekte of ongemak.

Op zondagmiddag 26 mei zitten we met een workshop in Voorthuizen. Maar ook voor een individuele sessie staan we natuurlijk voor je klaar. Inmiddels in Wormerveer, IJsselstein en Voorthuizen.

 

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.