≡ Menu

Versterk je immuunsysteem

In eerste instantie lijkt het snel oplossen van je klachten de juiste weg naar genezing. Hoe sneller men bij het probleem is, hoe minder de effecten blijvend zijn in het lichaam. Medisch gezien is dit ook de enige mogelijkheid om je van je klachten af te helpen. En in veel gevallen was het ook mogelijk om je daarmee adequaat van dienst te zijn.

Maar het lijkt erop dat deze toegepaste zienswijze niet voldoende meer is. Steeds vaker komen de klachten weer terug of zijn ze ergens anders in het lichaam, of zijn er zelfs andere klachten bijgekomen. Ook door medicijngebruik worden de bijwerkingen daarvan steeds meer merkbaar. Het lijkt dan wel of iedereen de bijwerkingen van de bijsluiter ook daadwerkelijk heeft.

 

Hoe kan dat?

De medische industrie is inmiddels toch wel ver wat betreft onderzoek en oplossen van veel lichamelijke en geestelijke klachten. Zeker als je het vergelijkt met een paar honderd jaar geleden.

Het antwoord is volgens mij heel simpel; Je bent ziek omdat jouw immuunsysteem die ziekte of aanval van buitenaf niet goed heeft kunnen afslaan. Heb je een virus, dan is antibioticum in eerste instantie de juiste weg om het virus uit je lichaam te halen. In de meeste gevallen zal dat zeer succesvol zijn. Maar een virus muteert en je immuunsysteem is door die behandeling niet versterkt of zelf maar iets verbetert. Sterker, door het gebruik van niet lichaamseigen stoffen zal het immuunsysteem verder zijn plicht verzaken. Een volgende aanval zal niet meer kunnen worden afgeslagen en zelfs de antibiotica zal niet meer werken.

Het verder behandelen van je ziektebeeld is dan een levenslange werkwijze omdat het zelf-genezend vermogen vaak totaal is lamgelegd. Gelukkig zijn er steeds meer wetenschappers die verder denken en ook, net als wij, naar de oorzaak kijken waarom je ziek bent geworden.

We hebben in de afgelopen jaren veel kunnen betekenen voor mensen die klachten hadden en de oorzaak gevonden kon worden, waardoor het immuunsysteem het liet afweten. We hebben nooit de klacht zelf als aanleiding gezien om ze te helpen, maar hebben de oorzaak weten te vinden waarom zij wel en een ander niet ziek werd.

Je kunt dus stellen dat Vingerreflexologie je immuunsysteem kan herstellen door de oorzaak te vinden waardoor het immuunsysteem je niet juist meer kon beschermen. In de meeste gevallen kan dit door een onbalans zijn geweest in het lichaam. Stress, heftige trauma, zware lichamelijke strijd. Maar ook door aanvallen van buitenaf zoals een bacterie, virus of parasiet kan de aanleiding zijn geweest voor een verzwakt immuunsysteem.

Doordat je niet zo een twee drie merkt dat je immuunsysteem aan het aftakelen is, zal er niet veel aandacht aan geschonken worden. Er is eigenlijk ook nog heel weinig bekend over hoe het immuunsysteem. Medisch gezien hebben ze meer oog voor het snel verhelpen van de huidige klachten dan in het verleden te graven naar mogelijke oorzaken van het verzwakt immuunsysteem.

Dactyologie Nederland is vanaf het begin bezig geweest naar het zoeken van oorzaken. Waarom de een wel en de ander niet ziek kan worden. Waarom de een ziek wordt van iets terwijl de ander daar juist beter van wordt. Je hoeft ook geen klachten te verhelpen als je naar de bron kunt gaan waar het lichaam het heeft laten afweten.

 

Vingerreflexologie ziet de werking van ons immuunsysteem als volgt.

Je wordt in eerste instantie door iets aangevallen. Zodra je lichaam die stof herkent als aanvaller zal het antistoffen aan gaan maken. De eerste aanval is afgeslagen maar zit wel in het geheugen. Na een tweede aanval zal er meer in de strijd gegooid worden om de aanval af te slaan, maar na de derde aanval is je immuunsysteem niet meer in staat om zich op de juiste wijze te verdedigen. Hoe komt dat?

Hoe beter je in de afgelopen jaren voor jezelf hebt gezorgd, hoe sneller je immuunsysteem zich kon herstellen. Maar we leven tegenwoordig niet meer in zo’n ontspannen tijd dat we de rust en kracht kunnen vinden om onszelf weer volledig op te laden. Die aantasting van ons immuunsysteem maakt ons dus steeds gevoeliger voor de aanvallen van buitenaf.

Ik heb jaren geleden al iets geschreven over het versterken van je immuunsysteem. Het is een eenvoudig stappenplan die je kunt volgen. Je kunt natuurlijk ook een afspraak met ons maken, om er achter te komen wat er in jouw leven voor gezorgd heeft dat je immuunsysteem niet op de juiste wijze reageert.

PS
Bekijk de uitzending van woensdagavond 27 maart jl van ‘De Wereld Leert Door’ waarin wetenschapper Jeroen Geurts zijn visie geeft over dit probleem. Een aanrader. Niet elke wetenschapper is hier blij mee want hij schopt aardig wat heilig huisjes om.
Hier de link van uitzending gemist. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1334311

Vingerreflexologie – Voor als je leven je lief is!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.