≡ Menu

Je lichaam schreeuwt om balans

Je lichaam heeft je nodig.

Ga je lichaam zien als een vervoermiddel met jou aan het stuur.
Het brengt je waar je maar wilt. En kun je genieten van alles wat je ervaart. 

Hoe goed dat voertuig is, hangt af van hoe je ermee omgaat. Net zoals een ander vervoermiddel zul je er goed voor moeten zorgen.

En dan niet alleen voldoende eten, drinken en bewegen. Net als een auto die elk jaar gekeurd dient te worden, heeft jouw lichaam ook een soort inspectie nodig. En die kun je zelf uitvoeren en hoef je echt niet uit te besteden. 

Biologisch gezien besta je uit biljarden cellen. 

Ooit begonnen uit een zaadje en en eitje. En die celdeling gaat je hele leven door. 

Elke dag sterven oude cellen af en vormen zich weer nieuwe cellen. Maar…

Nieuwe cellen kijken eerst naar welke cellen verouderd zijn en worden een kopie van de oude cellen. Zieke cellen worden dus vervangen door dezelfde waardes in de cellen. Het lichaam kan zonder hulp niet waarnemen of een cel goed is of verkeerd. Net als in je darmen heeft het lichaam goede en minder goede cellen om het evenwicht te bewaren. 

Iedereen heeft dus cellen die ziektes kunnen vormen, maar vormen geen bedreiging als het evenwicht maar niet verstoord is. Een niet evenwichtig leven, langdurige stress, ongezonde leefstijl e.d. kan dat evenwicht verstoren. In deze hectische tijd lijkt het haast onmogelijk om nooit ziek of afgezwakt te worden. 

Naar het ziekenhuis en nieuwe onderdelen lijkt soms de enige mogelijkheid. We lijken wel te denken dat het om een auto gaat in plaats van een veranderbaar vervoermiddel van vlees en bloed. 

Luister eens naar je lichaam.

Hij geeft namelijk aan dat er iets mis gaat. En hij geeft dat op tijd door, zodat je er wat aan kunt doen. Voor jouw lichaam is balans belangrijk. Als er geen balans is, gaat het een tegenwerkende balans creëren. 

Als je been korter is, zullen je heupen en ruggengraat van stand veranderen. Eet je teveel suikers, zal het opgeslagen worden als lichaamsvet. Dit omdat jouw lichaam eigenlijk een vetverbrander is. Hij heeft vetten nodig om zijn taken goed uit te voeren. 

Nu we minder vet eten maar wel veel suikers eten waar het lichaam niets mee kan, maakt hij via een omweg zijn vetten aan. Maar al die extra taken kost extra energie. 

Als vingerreflexoloog kijk ik naar de huid op de vingers of er een onbalans is. De meeste onbalans komt niet alleen vanuit je lichaam, maar juist door het denken ipv handelen. 

De meeste ziektes komen uit die disbalans tussen het denken en de ervaringen in je leven. Alsof lichaam en geest los van elkaar werkt. Het lichaam maakt trouwens geen verschil tussen denken over gevaar en het ervaren van gevaar. Het kost dezelfde energie voor je lichaam. Zeker als je ook s nachts geen oog dicht doet en alleen maar stress ervaart, zal de balans niet meer in stand gehouden worden.

Wat dan zal gebeuren is dat jouw zwakste plek als eerste aangedaan wordt. Bij de een de longen, bij de ander de darmen en bij weer een ander de nieren of het hoofd. En zelfs topsporters die ogenschijnlijk goed voor zichzelf zorgen hadden lichamelijke klachten die stress gerelateerd waren. 

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Wil jij weten of je lichaam echt in balans is, kijk dan eens goed naar je vingers. En dan niet alleen naar het velletje, maar naar de topjes van de middelvingers.

Staan ze scheef? 

Het lichaam schreeuwt om balans.
Zelfs zo erg dat het tot op het bot zichtbaar is. 

Maar ook als je topjes niet echt scheef staan maar er ongeregeldheden te zien zijn kan er onbalans zijn. Pukkeltjes, wratjes, eczeem, wondjes die maar niet overgaan. En ze hoeven dan niet alleen op de vingers te zien zijn. Tenslotte is je huid jouw grootste orgaan. Die wil alles naar buiten brengen waar je lichaam last van heeft.

En die vingers kunnen meer dan alleen laten zien of er een onbalans is. Door onze aanpak kunnen heel veel processen aangepakt worden. Bedenk dat het lichaam in balans wil zijn. Hij doet er alles aan om dat te bewerkstelligen. Wil je iets niet horen, heb je een gehoorapparaat nodig. Wil je iets niet onder ogen zien, heb je uiteindelijk een bril nodig. Wat bijdehand is dat lichaam van jouw, he?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.