≡ Menu

Jouw vingers zijn uniek

Jouw vingers zijn heel uniek.

Ten eerste ben je de enige op aarde met jouw vingerafdruk.
Zoals deze gevormd is, is er geen tweede. Een mooi hulpmiddel om je telefoon te ontgrendelen en in de toekomst om ermee te betalen.

Die vingers zijn supergevoelig.
Als je drie kaasprikkertjes tegen elkaar in je vinger prikt, voel je er echt ook drie.
Op de rest van je lichaam zal dat voelen als 1 prikker.

Blinden kunnen zelfs

lezen met die vingertoppen. Het Braille schrift bestaat uit kleine bobbeltjes in het boek waardoor de vingers die op kunnen pikken. Er zitten negen bobbeltjes bij elkaar. Drie rijen van drie. Veel mensen voelen het als 1 bobbeltje.

Net als veel dieren kunnen mensen met de vingertoppen voelen of iets te eten is of giftig. Diverse stammen werken daar nu nog steeds mee. Hoewel de huidige mens dit al eeuwen geleden verleerd zijn.

En dan hebben we een groot aantal mensen die de vingertoppen kunnen gebruiken om ‘in te voelen’. Paragnosten voelen aan voorwerpen en kunnen op die manier de energieën voelen die daar aan vast zit.

Met een Reiki cursus leer je dat je via de vingers en de vingertoppen helende energie kunt laten stromen. Daarbij is het niet eens nodig om iemand aan te raken. Sommige mensen zien die energieën dan ook stromen. Maar dat is een ander verhaal.

Je vingers zijn gevoeliger en kunnen meer dan je denkt.
Let dus op wat je oppakt. Je pikt meer op dan je in eerst instantie in de gaten hebt.

De start van je vingers
In de 12e week in de baarmoeder wordt de hersenen gevormd en tegelijkertijd komen ook je vingers te voorschijn. Ze zijn voor het brein het contact met buiten jouw lichaam. Hierdoor is je eerste zintuig gevormd.

Aan de rechter- en linkerkant van je hersenen zit de somato sensorische cortex. Het is dat deel van je brein wat niet alleen je zintuigelijke indrukken verwerkt, maar ook via de amygdala jouw emoties regelt.

Maar er is meer.
Omdat alles wat je in je leven meemaakt opgeslagen wordt in de hersenen, zijn de vingers in staat om via die somato sensorische cortex al jouw emoties terug kan halen. Waarbij de vingers op de rechterhand de emoties zitten uit dat wat je hebt ervaren en de vingers op de linkerhand dat wat je vindt over jezelf.

Heb je een slechte start gehad in de eerste 15 jaar van je leven en durf je je intuïtie niet te volgen of durf je niet voor jezelf uit te komen, staan de topjes van beide middelvingers wat verbogen.

Je kunt dan zeggen dat jouw hersenen overuren maken. Wat uiteindelijk je lichaam zoveel energie kost dat ziektes tot de mogelijkheid behoren.

Masseren van die topjes helpt het brein tot rust te brengen.

Wil je meer leren over de vingers en je gezondheid?

In de online leer je o.a. waarom emotie een sluipmoordenaar is en jouw immuunsysteem onderuit kan halen.

www.dactyologie.nl/online

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.