≡ Menu

Waar heb jij meer aan

waar heb je meer aanHet afgelopen jaar had ik de tijd om even rond te kijken waar mensen het meeste behoefte aan heeft als het gaat om persoonlijke groei.

Iedere coach heeft wel een training van een paar dagen waarin heel veel wordt uitgelegd hoe je op een simpele manier c]succesvol kan zijn. En meestal laten ze daarbij zien hoe goed ze henzelf hebben gedaan. 

In de afgelopen jaren heb ik ook veel van die trainingen gevolgd. Ik zat daar wel met een dubbel gevoel. Want aan de ene kant wilde ik natuurlijk leren van succesvolle mensen, maar zat er ook om te kijken wat ze nu werkelijke deden.

Als ik wat van een ander wil leren, wil ik eigenlijk ook weten hoe hij succesvol is geworden. Het valt mij op dat de meeste succesvolle coaches pas veel geld verdiende door te vertellen wat ze te vertellen hebben.

Zelfs Niet Donald Walsh, schrijver van de boeken ‘Goed gesprek met God’, zei mij: Ik ben niet de beste schrijver, ik heb de best verkochte boeken geschreven. Ik ben rijk geworden van de verkoop van mijn boeken. 

Eigenlijk vraag ik mij dus af of je liever naar een coach gaat luisteren in een zaal vol belangstellende die allemaal het zelfde verhaal voorgeschoteld krijgen of ga je liever naar een coach die jou persoonlijk verder brengt in je persoonlijke groei.

Denk nu niet dat een persoonlijke aanpak duurder is dan een training van drie dagen met duizenden tegelijk. 

Kijk, ik vind jou uniek. Anders dan anderen. Met een andere plan en zelfs met een andere achtergrond. Eigenlijk vind ik het niks als ik met duizenden in een zaal informatie krijg om uniek en succesvol te worden. 

Het lijkt mij beter dat ik meer zou hebben aan een persoonlijke begeleiding die vanuit mijn huidige situatie mij ondersteund op weg naar mijn doel. Iemand die mijn potentie naar boven haalt. Iemand die zichzelf niet op een voetstuk zet maar er is voor mij. 

Gelukkig had ik die jaren geleden ook gevonden in mijn zoektocht naar mijzelf en naar mijn missie en doel. Het heeft mij veel opgeleverd. En volgend=s mij gaat het niet om de kennis wat je allemaal weet, maar om hoe je die kennis inzet. En dat wel of niet inzetten van de te nemen geleerde stappen heeft te mank met hoe je met jezelf omgaat. 

Maar goed, wat voor soort coach heb jij nodig?

Iemand die vertelt in een groep welke stappen je moet zetten om succes te bereiken of die ondersteund bij de stappen die jij zet om succesvol te worden. 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: