≡ Menu

Zwanger worden

Zwanger worden

zwanger wordenZwanger worden is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Als je kijkt naar de doelstelling van de zwangerschap kun je het zien als mogelijkheid voor het voortbestaan van onze soort. Hoe meer nazaten er zijn, hoe meer ons voortbestaan is gewaarborgd.

Kijk maar eens naar de dieren. Hoe kwetsbaarder de diersoort is, hoe meer nakomelingen er komen. Het is een natuurlijk proces waar niet aan te tornen valt. Vanuit onze oorsprong werkte dat bij ons ook zo.

Tegenwoordig hoeven we ons geen zorgen meer te maken over ons voortbestaan. Er zijn tegenwoordig voldoende mogelijkheden om ons voortbestaan veilig te stellen. Eigenlijk leven we in een gecontroleerde wereld. Je hebt tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om niet zwanger te worden.

Je kunt dus stellen dat wij onze voortplanting nu eigenlijk plannen. Ons plan om voor nakomelingen te zorgen staat op een lijst van mogelijkheden die we in ons leven nog willen doen.

We leven in zo’n gecontroleerde wereld dat we versteld staan als een optie die we wensen niet echt van de grond komt. Natuurlijk is dat niet bij iedereen zo, maar ik zie steeds meer dat dit een vast patroon wordt.

Ook zwanger worden kan nu gecontroleerd gebeuren. Lukt het niet op de oude beproefde manier is er altijd nog de klinische manier. Maar zelf op deze gecontroleerde manier kan het zijn dat het niet lukt. We moeten dus anders kijken naar de onderliggende patronen waarom een zwangerschap niet mogelijk is.

Van ratio naar emotie

Het lichaam moet er klaar voor zijn en niet alleen de geest.  Je kunt medisch gezien optimaal in elkaar zitten en toch niet zwanger kunnen worden. Het maakt daarbij niet eens uit of je vol zit met eitjes waar de zaadjes op af kunnen komen of dat er maar 1 eitje en 1 zaadje is. Het gaat tenslotte om dat ene eitje en dat ene zaadje, toch?

In de regel maken we zelf de beslissing om voor nakomertjes te zorgen. Het staat dus net als onze andere aankopen en beslissingen op een lijst van mogelijkheden.

Dat werkt goed met je carrière, de aanschaf van je huis en inrichting, je auto en al je bezittingen. Maar plannen werkt niet echt goed als je beslist om zwanger te worden.

Daarvoor is echt meer nodig dan een bezoek aan een arts als je al vaak hebt geoefend. Niet dat die technieken niet werken, maar jouw lichaam is er nog niet klaar voor.

Nu onze eerste prioriteit van voortplanting is weggevallen zul je een andere weg moeten bewandelen. Je moet dan niet kijken wat je wensen zijn, maar kijken welke belemmeringen er zijn waarom je nog niet zwanger kunt worden. Er is niets mis met je lichaam, maar is nog niet klaar om het geweldige proces van het ontwikkelen van een nieuw leven in jouw buik toe te laten.

Echt, de natuur laat niet met zich sollen. Zeker niet als je het beste van het beste wil. Daar heb je de tijd voor nodig. En vooral heel veel ontspanning. Wat in een drukke omgeving wil het kind niet echt optimaal groeien.

Het is dus een perfect natuurlijk verschijnsel om de moeder en het ongeboren kind te beschermen. Het heeft dus niets te maken met jouw wens om nu zwanger te worden. Jij en je partner kunnen er wel klaar voor zijn, maar is jouw lichaam klaar om dat prachtige wonder van zwanger worden mee te maken?

Ga vanuit angst, onzekerheid, paniek, e.d. naar je volste vertrouwen en gun je lichaam de rust die het nodig heeft om dat prachtige proces van zwanger worden  in gang te zetten. Ik help je daar graag bij.

Ruud Overstegen
Emotionist

PS
Half auguster start de online opleiding waar we je de verborgen krachten uitleggen van onze vinger. Je kunt het gebruiken voor de eigen groei en het oplossen van de eigen onbewuste belemmeringen die jullie mogelijk tegen hebben gehouden om zwager te worden. (Het is niet het probleem (de huidige klacht) dat bestreden moet worden, maar de oorzaak daarvan).
Wees er wel snel l bij om je korting te pakken.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: