≡ Menu

Je gehoor nader bekeken

Wat wil je niet meer horen?
Of kan je niet horen omdat er iets van binnen beschadigd is?

Gelukkig hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om bij de audicien een apparaat aan te schaffen om weer meer te horen. Een geweldige vinding, nietwaar? 

Maar eigenlijk los je het probleem met je oor niet op, je lost het probleem dat je niet alles meer zo goed hoorde. Je had dus niet een oplossing voor je gehoorprobleem oplossing, maar een oplossing dat je niet alles meer hoorde. Eigenlijk is de medische wereld meegaan het verhelpen van je uiteindelijke klacht en niet met het oplossen van je probleem. Ze repareren dus niet, ze geven jou een surrogaat oplossing. 

En dat is niet alleen met het oor, ook het oog krijgt een hulpmiddel om scherper te zien in de vorm van een bril. De ogen worden niet aangepast, maar het probleem. Loop je slecht dan krijg je een rollator of een stok. 

Maar hoe zou het zijn als je het horen met je oren weer beter kunt krijgen?
Gewoon zoals het bedoelt was zonder hulpmiddelen?
En zonder medische ingreep.
Gewoon door jezelf onder controle te brengen. 

Als je denkt dat het onmogelijk is, doe je jezelf te kort. Of vertrouw je teveel op de hulpmiddelen die er inmiddels zijn. Je hebt mogelijk een idee dat je het zelf niet op kan lossen en die er voor hebben doorgeleerd wel.

We dachten vroeger ook niet dat we nu met mobieltjes rond zouden lopen of naar de maan kunnen of dat je obesitas zo krijgen van suiker eten. Ik ga liever vooruit. Ik denk het niet alleen dat het mogelijk is, ik wil aan de slag om het voor elkaar te krijgen. Zonder oordeel of veroordeel omdat het nog nergens staat beschreven.

Er zijn voorbeelden genoeg van pioniers die iets voor elkaar wilde krijgen. Wat te denken aan de gloeilamp, aan penicilline, aan hoofdpijnpoeder, zelfs aan je mobiele telefoon. En mij maakt het niet uit of je het spiritueel vindt of welke overtuiging je ook hebt. Om in de woorden te blijven van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het’. 

O ja, ik heb er een boekje over gemaakt met een van de oefeningen die ik toepas.
Misschien iets voor jou?

Geef je naam ene mailadres op en je ontvangt automatische mijn e-boek in je mailbox.

 

 

PS
Schrik niet, je komt in mijn lijst terecht die je na bevestiging jou een mail stuurt met de link naar het e-boek over mijn visie over sommige gehoorproblemen één van mijn oefeningen die je gewoon thuis kunt toepassen. (Noodzakelijk voor de privacy om dit met een extra bevestigingsmail te doen. Na 1 minuut kun je het boek binnenhalen).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: