≡ Menu

Luister naar je hart, zei mijn moeder altijd

Volg je hart, zei mijn moeder altijd.
Ga voor je verstand, gaf mijn vader mij mee.

Die goedbedoelde adviezen van mijn ouders zette mij al vroeg aan het wankelen.
Want mijn hart vertelde iets geheel anders dan wat mijn verstand mij vertelde.
Op school zat ik uiteindelijk veel te veel in mijn denken, waardoor het hart steeds meer zijn mond ging houden.

We moeten geld verdienen en later een gezin onderhouden was mijn vaders advies.
Dat kan later ook, geniet van je jeugdjaren hoor ik mijn moeder zeggen.
Door die verdeeldheid van mijn ouders, raakte ik het spoor helemaal kwijt.

Ik was toen ook al hoog gevoelig en voelde dat die beide uitspraken van mijn ouders ook niet zuiver waren. Ze hadden daar ook vaak ruzie over. Ik merkte ook dat mijn pa leed onder het harde werken voor een karig loon. En mijn moeder had moeite haar hart open te stellen en voor haar hoog gevoeligheid uit te komen.

Wat ik als jongeling zag en hoorde klopte niet met wat ik voelde. 

Jaren later, toen ik de kracht van de vingers ontdekte, waren ze de eerste waar ik de vingers van bekeek. Ik ontdekte dat als je niet echt naar je hart luistert of dat je teveel in je negatieve denken zit, de vingers dat laten zien. Ik kon aan de vingers zien wat ik al voel voelde.

Het duurde tot mijn 50ste dat ik niet alleen naar mijn hart luisterde, maar dat ik met die verworven kennis anderen ging helpen. 

Vanaf dat moment wist ik ook dat mijn verleden zo heeft moeten verlopen. Want hoe mooier is het om iets uit te dragen door eigen ervaring in plaats van wat je van anderen geleerd hebt.

Die ervaringen die je in de eerste jaren van je ouders hebt meegekregen dreunen door in de rest van je leven. En als je daar een nare emotie aan over hebt gehouden, lijkt het wel of je leven die dingen blijft repeteren. Het is net alsof je een oud cassettebandje steeds weer afdraait zonder bewust te zijn een ander bandje te kiezen. 

Inmiddels ben ik gestopt met de opleidingen over de mogelijkheden van de vingers. Dat heb ik overgedragen aan mijn 3 docenten in Nederland en soms in België. Maar ik heb voor geïnteresseerden een 7 delig online versie op mijn site staan. 

Ik ontdekte in de afgelopen jaren dat oude vastgezette (of verborgen) emotie uiteindelijk diverse lichamelijke en/of geestelijke klachten veroorzaken. Langdurende emoties putten namelijk je immuunsysteem uit.

Maar de vingers laten ook je verborgen weerstanden zien die jouw uitgestippelde toekomst in de weg zitten. Je wilt wel veranderen, maar het lijkt niet te kunnen.

Als de puntjes van beide middelvingers een beetje scheef en van elkaar af staan is lichaam en geest, of te wel je verstand en je hart niet in evenwicht.

Vanaf de geboorte is aanraken het belangrijkste voor je leven. Behandeling op de vingers heeft hetzelfde resultaat. Je ervaart wel de aanraking die je ook bij je geboorte hebt ervaren zodat je brein weer in die theta staat komt. 

Die staat van je brein die veranderingen toelaat en je in een ontspanning terecht komt. Een ontspanning die nodig is om je lichaam tot rust te brengen om te kunnen genezen. Waarbij die vingers ook in staat zijn vastgezette emoties los te weken. 

Ga naar www.dactyologie.nl/online en ontdek hoe belangrijk je vingers voor je gezondheid zijn.
Je vingers liegen niet.
Ik zie je vingers graag voorbij komen. 

Ruud Overstegen

Ps
En ik geef als bonus een analyse van je vingers.  

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next post:

Previous post: